Több millió fontos szuperjacht gyulladt ki és süllyedt el Angliában 1

Lángra lobbant egy szuperjacht szombat délután a délnyugat-angliai, Devon területén lévő Torquay-ben, majd néhány órával később el is süllyedt.

Több millió fontos szuperjacht gyulladt ki és süllyedt el Angliában 3

Az égő szuperjachtból hatalmas gomolygó fekete füst szállt fel, de a környéken tartózkodók azt nyilatkozták, hogy először csak egy nagy durranásra lettek figyelmesek, és csak ezt követően vették észre a lángokat.

A hajó először elsodródott a mólótól miután a hatalmas lángok a rögzítő köteleket is elégették, de a tűzoltók szerencsére sikeresen elkapták, és az oltás közben újra kikötötték.

Több millió fontos szuperjacht gyulladt ki és süllyedt el Angliában 4

A Környezetvédelmi Ügynökség (EA) szerint a 26 méteres, több mint 110 tonnás Rendezvous közel kilenc tonna üzemanyaggal lehetett megtankolva. Egy ilyen típusú jacht általában 2-3 millió fontért szokott elkelni, ami forintba átszámítva 1-1.5 milliárd Ft.

Egy szemtanú, aki látta a lángoló jachtot, azt mondta a BBC-nek, hogy „szürreális” volt látni, ahogy a hajóból óriási lángok csapnak ki. Azt mondta: „Puskalövéshez hasonló csattanást hallottam a kikötőből, majd nagy fekete füst kezdet gomolyogni.”

A felszálló füst és gázok miatt a hatóságok arra kérik a környéken élőket, hogy zárják be az ablakokat.

A nyilvánosan elérhető információk szerint a drága hajót 2010-ben építették Plymouthban. A superyachttimes.com szerint a 85 láb hosszú hajó utoljára 2010-ben cserélt gazdát. Azt azonban nem lehet tudni, hogy ki volt a tulajdonosa.

Az EA tegnap este azt írta, hogy a hajó elsüllyedt, így a szennyezés elhárítására fókuszálnak. A hatóságok jelentése szerint szerencsére személyi sérülés nem történt az incidens során.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után