Letartóztatták a királynő testőrségének több tagját kokain árulása és uzsoráskodás miatt 1

A királynő testőrségének hat katonáját néhány nappal azelőtt tartóztatták le, hogy a platina jubileumi felvonuláson ők is részt vettek volna.

Letartóztatták a királynő testőrségének több tagját kokain árulása és uzsoráskodás miatt 3

Az elfogott személyek az Irish Guards tagjai akiket kokainnal való kereskedés és uzsoráskodás alapos gyanúja miatt tartóztattak le – írja a The Sun. Mint kiderült letartóztatták a Coldstream Guards egyik korábbi őrmesterét is.

Az 1. zászlóaljnak, a Hampshire megyei Aldershotban lévő Mons Barracksból származó egyik magát megnevezni nem kívánó forrása azt nyilatkozta, hogy a hatóságok „úgy jöttek be, mint a DEA, szó szerint berúgták az ajtókat”.

“Nem volt figyelmeztetés” – tette hozzá a forrás. „Azt mondták nekünk, hogy már hónapok óta tervezték ezt az akciót. Nem csak a barakkokat kutatták át. Átkutatták a katonák otthonát is a bázison kívül. Ez az egész dolog hatalmas sokként ért mindenkit.”

A megvádolt katonákat szerdán tartóztatták le észak-írországi, észak-walesi, hampshire-i és berkshire-i razziák során. A gyanúsítottak közül ketten továbbra is a Red Cap Royal Katonai Rendőrség felügyelete alatt állnak, akik állítólag már több hónapja nyomoznak és megfigyelés alatt tartották a szóban forgó személyeket. A másik öt gyanúsítottat óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A letartóztatott katonák nem vehetnek részt a királynő platina jubileumi ünnepségén tartott felvonuláson sem.

A hadsereg egyik szóvivője ezt nyilatkozta a történtek kapcsán: „Egy tervezett átfogó akció részeként a Királyi Katonai Rendőrség letartóztatott hat ír gárda katonát és egy Coldstream Guardsman veteránt az Egyesült Királyság különböző részein kábítószer-terjesztés szervezett bűnözés, valamint uzsoráskodás és pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt. A hadsereg nem tűr el semmilyen illegális vagy csaló magatartást. Mivel ez az ügy most már a független Királyi Katonai Rendőrség alá tartozik, sajnos további részleteket egyelőre nem árulhatunk el, amíg a nyomozás folyamatban van.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után