Több millió alacsony jövedelmű személy és család számára jöhet újabb 600 GBP segítség Nagy-Britanniában 1

Alacsony jövedelmű személyek, családok, háztartások milliói számára jöhet némi újabb segítség a pénzmegtakarítás terén, miután Jeremy Hunt pénzügyminiszter bejelentette, hogy meghosszabbítják a kormány Help to Save programját.

Több millió alacsony jövedelmű személy és család számára jöhet újabb 600 GBP segítség Nagy-Britanniában 3

Mr. Hunt a tavaszi költségvetésében megerősítette, hogy az eredetileg szeptemberben lejáró program 2025 áprilisáig tart majd, vagyis mostantól még legalább 2 évig érvényben marad. A Twitteren Martin Lewis pénzmegtakarítási szakértő örömmel fogadta a lépést, és azt mondta:

„A Help to Save program (50%-os emelés sok Universal Creditet igénylő számára, aki igénybe veszi a programot) meghosszabbításra kerül. Szeptemberben szűnt volna meg elvileg, de örömmel látom, hogy most meghosszabbították, így 2025 áprilisáig jelentkezhetnek rá az új jelentkezők.”

Mi a Help to Save program?

A Help to Save egyfajta megtakarítási számlaként működik, amely négy évig tart, és lehetővé teszi az alacsony jövedelmű személyek számára, hogy a kormány weboldalán található kifejezéssel élve, 50 penny „bónuszt” kapjanak minden megtakarított 1 font után.

Maximum 50 GBP-t fizethetünk be a Help to Save számlára havonta annyi részletben, amennyiben akarjuk. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt a legtöbb, amit így megkereshetünk, 1200 GBP bónusz, amelyet a bankszámlánkra írnak jóvá – nem pedig a megtakarításhoz csapják hozzá.

Nem kell minden hónapban befizetni a megtakarítási számlára, és csak a bankszámlánkra tudunk róla utalni. A felhalmozott bónuszokat a második és negyedik év végén fizetik ki. Bár korábban lezárhatjuk a számlát, akkor lemaradunk a második bónuszról, és nem nyithatunk újabb Help to Save számlát.

Ki jogosult a Help to Save számla nyitására?

A gov.uk weboldalon az áll, hogy jogosult lehet a Help to Save programra, aki a következő támogatásokban részesül:

  • Working Tax Credit
  • Child Tax Credit – és jogosult a Working Tax Credit-re
  • Universal Credit ha 658,64 GBP-t vagy annál nagyobb fizetést kapott az utolsó havi értékelési időszakban

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után