Több millió alacsony fizetésű ember jár jövőre több, mint £200-tal rosszabbul Nagy-Britanniában 1

Az alacsony fizetésekből élő személyek és háztartások közül 2019-ben nagyon sokan fognak £200-nál is több pénztől elesni az idei évhez viszonyítva, derült ki egy nemrégiben készült beszámolóból.

Több millió alacsony fizetésű ember jár jövőre több, mint £200-tal rosszabbul Nagy-Britanniában 3

A támogatások mértékének befagyasztása, és az infláció együttes hatása miatt az alacsony fizetésből élő párok, családok nagyjából £210-tól esnek majd el a következő év során, nyilatkozta a Resolution Foundation egyik szóvivője.

A gyereküket egyedül nevelő szülők még ennél is rosszabbul járnak, az előzetes becsélesek szerint az ő esetükben £260 körüli összeggel jön majd kevesebb a kasszába, persze ezt úgy értik, ha a többi dolog nem változik, például nem kapnak fizetésemelést, vagy veszítik el a munkájukat.

Az olyan támogatások, mint a tax credits, universal credit, child benefits és a jobseeker’s allowance minden évben az inflációval egyenlő mértében emelkednek. Azonban 2016 április óta a költségvetés ezen részét is megvagdosták, ami azt jelenti, hogy onnantól számítva befagyasztották az értéküket, tehát nincs éves emelés. A font inflálódása miatt pedig a támogatások reálértéke fokozatosan csökken.

Több millió alacsony fizetésű ember jár jövőre több, mint £200-tal rosszabbul Nagy-Britanniában 4

Amennyiben pedig az infláció jövő évre előre jósolt értéke eléri (netán meg is haladja) a 2.7%-ot, az azt jelentené, hogy az elmúlt négy év során a dolgozó korúak számára felvehető támogatások valós értéke 6.4%-ot csökkent. Az alapítvány azt mondta, hogy ez nagyjából 10 millió embert érint Nagy-Britanniában, és felszólították a kormányt, hogy a legközelebbi költségvetés alkalmával töröljék el a befagyasztást, mert ezzel rengetegen járnak egyre rosszabbul, ráadásul pont a szegényebb réteg.

A társaság egyik fő gazdasági elemzője ezt nyilatkozta a téma kapcsán: „Míg a miniszterelnök a héten ismételten azt harsogta, hogy a megszorítások idejének vége, emberek millióinak a támogatását csökkentik az alacsony jövedelműek sorai közt, ami a jelek szerint a következő évben ugyanúgy folytatódni fog tovább, az említett támogatások 2016-os befagyasztása miatt. A hamarosan esedékes költségvetés lesz az utolsó lehetőség arra, hogy a támogatások befagyasztását feloldják, és végre egy tényleges, kézzel fogható jele is legyen annak, hogy az ínséges idők végéhez ért az ország.”

A kormány egyik szóvivője a téma kapcsán erre azt reagálta, hogy jelenleg is 90 milliárd fontot tol a kormány a támogatásokba a dolgozó korúak számára, amit 2022-re további 28 milliárddal akarnak emelni. Emellett, pedig ma egy millióval kevesebb ember él szegénységben 2010-hez képest, amiből 300 ezer gyerek. Hogy az angliai magyarok mit éreznek ebből a saját bőrükön, azt mindenki eldöntheti a saját környezetében, vagy háztartásában élők helyzetét megvizsgálva.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után