Több ezren aktivista tüntet a városháza előtt. A megfizethetetlen lakásáraknak köszönhető a demonstráció.

Part-of-the-March-for-Hom-009

Csoportokba gyűltek a tüntetők Elephant & Castle csomópontnál és a Shoreditch környékén, hogy beszédekkel és transzparenseken illusztrált problémáikkal elindítsák a felvonulást London belvárosába.

Shoreditchben egy magasba emelt táblán a következő felirat volt olvasható:
„Ez a lakásválság végének kezdete!”

A tiltakozók célja, hogy Boris Johnson, London polgármestere hozzon létre egy olyan módosítást, amely az ingatlan piacon elérhetőbb árakhoz köti a lakásvásárlást.

march3

A tüntetők szerint a kormány jelenlegi lakhatási politikájának köszönhetően mentek fel az ingatlan árak, a bérleti díjak, és növekedett meg a hajléktalanok száma is Londonban.  A lakhatási válságon pedig tovább rontottak a határozott idejű munkaszerződések, a bizonytalanná vált munkahelyek száma és a stagnáló munkabérek is.

Minden bizonnyal parlamenti képviselők és közgyűlési tagok is részt vesznek a felvonuláson.

„Megfizethető és biztonságos lakhatásra van szükségünk, nem pedig megfizethetetlen nyúl ketrecekre, amelyek építése elsősorban nem a kormány bevételeit növelik.”- nyilatkozta Eileen Short a felvonulás egyik támogatója.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/march-for-homes-london-city-hall-housing-crisis-boris-johnson-protesters-10015502.html

Jakab Norbert