Tiszteletbeli lovagi címet kaphat a királynőtől az ukrán elnök + az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei 1

Volodimir Zelenszkijt tiszteletbeli lovagi címet kaphat, miután több brit parlamenti képviselő is jelezte, hogy nagyon megérdemelné. Az ukrán elnököt a világ minden táján inspiráló személyként értékelték, és sokakat megérintett, ahogy országa élén próbálja állni a sarat az oroszok inváziójával szemben.

Tiszteletbeli lovagi címet kaphat a királynőtől az ukrán elnök + az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei 3

Nemrégiben, a brit parlamentben, videón keresztül bejelentkezve, a képviselőknek tartott beszédében még Sir Winston Churchill-től is idézett. A képviselők most arra szólították fel Boris Johnsont, hogy ismerje el Zelenszkij-t a „kiemelkedő és karizmatikus vezetői szerepéért” az oroszok ellen vívott háború eddigi eseményei nyomán.

A királynő tiszteletbeli lovagi címeket adományozhat nem brit állampolgároknak is. A tiszteletbeli lovagi cím ugyanakkor nem azt jelenti, hogy az illető neve elé oda kerül, hogy „Sir”. Csak a britek és a Nemzetközösség állampolgárai nevezhetik magukat „Sir”-nek, miután lovagi címmel lettek kitüntetve.

Bob Seely tory képviselő, a parlamenti alsóház külügyi bizottságának tagja a The Sunnak azt mondta: „Zelensky igazi vezető volt. Példamutatóan viselkedik az országa történelmének ezen rettentő nehéz óráiban.” Andrew Bridgen, szintén tory képviselő pedig a következőket mondta az újságnak: Volodimir Zelenszkij olyannyira inspiráló vezető, hogy Putyin kénytelen volt vérdíjat kitűzni a fejére. Adjunk neki helyette inkább egy lovagi címet.”

A miniszterelnök és Ukrajna vezetője szinte minden nap beszélt egymással telefonon a háború kezdete óta. Johnson korábban ezt mondta az ukrán elnökről: „Elismerésemet fejezem ki Volodimir Zelenszkij vezetése és bátorsága előtt. Úgy gondolom, hogy nem csak a saját népét inspirálta és mozgósította, hanem az egész világot inspirálja és mozgósítja, az Ukrajnában zajló felháborító események kapcsán.”

Eközben újabb fejlemények az orosz-ukrán háborúban:

  • Amerikai haditudósítókra nyitottak tüzet az oroszok a vasárnapi nap folyamán. Egyikük a helyszínen belehalt sérüléseibe, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.
  • Hétfőn vagy kedden folytatódhatnak az orosz–ukrán tárgyalások. Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal tanácsadója azt nyilatkozta, hogy a következő forduló az orosz tárgyalópartnerével március 14-én vagy 15-én esedékes. Az ukrajnai pusztítások miatti kártérítésről is tárgyalnak majd a felek.
  • A mariupoli önkormányzat vasárnap közölte, hogy mostanra 2187 lakos halt meg a városban. Kilencen életüket vesztették a Lviv melletti katonai támaszpontot ért támadás során is. Eközben 35-re nőtt a halálos áldozatok száma Javorivban is.
  • Az orosz hadsereg a durván 12 ezer fős becsült vesztesége mellett már legalább ötmilliárd dollár értékben vesztett harceszközöket a háborúban. A becslésben ráadásul a kilőtt rakéták, lőszerek benne sincsenek, amelyek szintén több milliárd dolláros tételnek felelnek meg.
  • Az ukránok szerint szombatig összesen 2593 orosz harceszközt – ezen belül többek közt 363 tankot, 1205 páncélozott szállító járművet, 58 repülőt és 83 helikoptert – lőttek ki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után