Londonba és Anglia déli területeire verőfényes napsütéses időjárás költözhet be, ráadásul akár több, mint egy hónapon át, a brit időjósok szerint.

_61761479_hydeparkgetty

Az átlagosnál melegebb és szárazabb nyár az El Nino nevezetű természeti jelenségnek a következménye lehet, és az igazán jó idő már június elejétől kezdetét veheti. A hőmérséklet gyakran emelkedhet majd az átlagosnál magasabbra, és várhatóan sokszor lesz napközben 30C fölött a hőmérő higanyszála.

El Nino

Csak érdekességképp pár mondatban, hogy mi ez, mert sokan a nevét biztos hallottuk már filmekben vagy más műsorokban, de sokan azt se tudjuk, hogy eszik-e vagy isszák. Nos az El Nino egy természetes éghajlati jelenség, ami néhány évente fordul elő, a tengervíz áramlásával van kapcsolatban, és 9-12 hónapig tart. A Csendes-óceáni térség Egyenlítő közeli területe karácsony táján erősen felmelegszik. Perui és ecuadori tengeri halászok figyeltek fel elsőnek a jelenségre a 19. századvégén. Hatására aszályos, száraz időszak lép fel Afrikában és Ausztráliában, a Karib-tengeren és az Egyesült Államok nyugati partján pedig az óriási esőzéseket okozhat.

Tehát…

Lényeg a lényeg, hogy ennek hatására Afrika felől melegebb, száraz légáramlat érkezik Európába a szakértők és az eddigi tapasztalatok szerint.

weather_2231782b

„Az előrejelzések szerint júniusban szinte végig meleg, száraz, igazi nyári jó idő várható, és esőzésre csak elszórtan lehet majd számítani. Úgy tűnik, nagyszerű időnek nézünk elébe.” – nyilatkozta Piers Corbyn, meteorológus.

A brit meteorológiai intézet, Met Office azért kicsit visszafogottabban nyilatkozott, da abban ők is egyetértettek, hogy júniusban a megszokottnál szárazabb, és melegebb idő várható, és kevesebbet fog esni az eső, így az idei nyarunk úgy tűnik igen jól fog indulni Angliában.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

Ugrás a HuNglia főoldalára