Egy videofelvétel látott napvilágot, ahol egy metrón közlekedő fehér, fiatal nő kíméletlen véleményét fejti ki a vele szemben ülő fekete férfinak. Az ügyet már a rendőrség vizsgálja.

v2-tube-argument-jubilee

A brit közlekedési rendőrség csak nemrég kezdte el a videofelvétel elemzését. A felvételen, amely a Jubilee line vonalán készült, jól látható és hallható, ahogy a fiatal hölgy arról beszél a vele szemben ülő fekete férfinak, hogy a férfi ősei rabszolgák voltak.

A szinte „Való világ” és Mónika Show című Tv műsorokban megszokott heves párbeszédre, szóváltásra kaphatták fel fejüket a metró utasai.

A problémát feltehetően egy véletlen testi kontaktus eredményezte. A férfi valamilyen módon megérinthette a nőt. (Sebesség módosítás, vagy erősebb kanyar következtében bekövetkezett egyensúlyvesztés.) A felvételen csak annyit láthatunk, hogy már egymással szemben ülnek és közel sem barátságos csevejjel szórakoztatják az utasokat.

A fiatal nő a kontakt után szólalt fel, „ne érj hozzám”, majd belekezdett a monológjába, ami a férfi ősinek társadalmi hovatartozását is boncolgatta.

A felháborodott férfi természetes kikérte magának a felháborító monológ tartalmát, ami után folytatódott a továbbra sem teadélutánokon használt kedves párbeszéd.

A férfi megkérte a nőt, hagyja abba ezt a fajta rasszista viselkedést. A vitát kezdeményező nő azt állította ő nem rasszista, vannak fekete barátai.

A férfi szerint, ha ember módjára viselkedett volna, nem lett volna semmiféle probléma. Ehelyett ő arról beszélt, hogy az ősei rabszolgák voltak és éppen emiatt van az embereknek problémájuk vele és társaival.

man-tube-video

A többi utas is kényelmetlennek és igazságtalannak érezte a kialakult incidenst, ezért többen is rászóltak a nőre, hogy hagyja abba, amit elkezdett, de ő senkire nem hallgatva tovább folytatta.

A piros blézert és fekete sapkát viselő férfi arra kérte a nőt, hogy használja a józan eszét, mielőtt ötödszörre is rabszolgának nevezi.

A férfi tett egy tiszteletkört, majd folytatták az indulattokkal tűzdelt párbeszédet. Ezután a nő sz**nak nevezte a férfit és kijelentette, hogy amint megáll a szerelvény, ő leszáll.

A video felvétel készítésének ideje nem ismert, de az ügyet vizsgálja a brit közlekedési rendőrség, akik a vizsgálat mellett a videó készítőjét is keresik.

Megkérnek mindenkit, aki szemtanúja volt az incidesnek, vagy rendelkezik bármiféle információval, az jelezze az üggyel foglalkozó hatóságnak a 0800 40 50 40-e telefonszámon, vagy küldjön üzenetet 61016-ra T/B11 2015/12/02 – es hivatkozással.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/video-of-woman-telling-black-man-you-guys-used-to-be-slaves-on-tube-investigated-by-police-10046273.html?cmpid=facebook-post

Jakab Norbert