Börtönre ítéltek egy egyedülálló magyar anyukát, mert egy pakisztáni férfihoz akart hozzámenni pénzért, ám idő előtt lebuktak.

Börtönre ítéltek egy magyar anyukát
A kép csak illusztráció

Beátának 2000 fontot ígértek cserébe, ha feleségül megy, egy barátja által közvetve megismert pakisztáni férfihoz. Az egyébként Magyarországon élő, munkanélküliként gyermekét egyedül nevelő anya úgy vélte, a pénz elég nagy ahhoz, hogy megkíséreljék átverni a hatóságot.

A pakisztáni Zubair Khant diákként tartózkodott Angliában. Mivel nemsoká lejárt volna a diákvízuma, úgy döntött álházassággal, fizetett menyasszonnyal próbál meg Nagy-Britanniában maradni.

Az esetben egy harmadik fél is közrejátszott, mint közvetítő az egymást egyébként abszolút nem ismerő párnak, akik idáig csak laptopon látták egymást. A férfi nagybátyja volt kettőjük közt a kapocs.

A 33 éves nő és 28 éves „vőlegénye” esküvőjén majdnem minden sínen ment, ám az első és talán legnagyobb baklövésük az volt, mikor a férjjelölt az anyakönyvvezető előtt hívta nagybátyját, mert elfelejtette a menyasszonya nevét.

Ez természetesen rögtön szemet szúrt az anyakönyvvezetőnek, aki a többi apró hiba után azonnal rájött a turpisságra és értesítette a hatóságokat.

A bíróságon beismerő vallomást tettek, minek eredményeként a hulli bíróság a magyar anyának 17, volt vőlegényének és nagybátyjának pedig 20-20 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki.

Az ilyesféle esetek nagyon gyakoriak a szigetországban, ám egyre kevesebb álházasság valósul meg.
Sok bevándorló keres magának uniós menyasszonyt, akik pénzért hajlandóak hozzájuk menni, csak hogy ők a szigetországban maradhassanak.

A brit bevándorlási miniszter, James Brokenshire szerint a rendszerük az ilyen fajta bűnözés ellen egyre stabilabb. Tavaly például több mint 2400 esetben akadályozták meg az álházasságokat, ami kétszer annyi jogtalan házasság megakadályozását jelentette, mint a tavaly előtti évben.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://angliaimagyarok.hir24.hu/angliai-magyarok/2015/02/14/borton-egy-magyar-anyanak-alhazassagert/

Jakab Norbert