Teljesen kinyitott ajtóval ment az egyik metróvezető Londoban 1

Lencsevégre kapták a meghökkentő pillanatot, amikor is egy metróvezető teljes sebességgel haladt a járművel, miközben a fülkéje ajtaja tárva-nyitva állt.

Teljesen kinyitott ajtóval ment az egyik metróvezető Londoban 3

A képet Edmond Terakopian fotós készítette, a Central line vonalon, a North Acton megállóhoz közel, és jól látszik rajta, hogy semmiféle fizikai elválasztás nincs a vezető és a sínek között, ami rettentő balesetveszélyes. A metróvonal illetékes vezetői tegnap azt mondták, nyomozást indítottak az eset kapcsán, mivel a biztonság számukra a legfontosabb.

A 47 éves Terakopian így nyilatkozott a képről: „Igazából a hidat, és a rajta lévő graffitikat fotóztam, nem figyeltem oda erre. Csak napokkal később néztem meg a fotót alaposabban, akkor tűnt fel. ’Úristen, hiszen teljesen nyitva van az ajtaja ennek a fickónak!’ – gondoltam magamban.”

A képet múlt hét csütörtök délután készítették. Egyelőre nem lehet tudni, hogy azért történt-e a dolog, mert az ajtó nem működött jól. „Sokkoló volt.” – folytatta Terakopian. „Ha van egy nagyobb döccenő, vagy akármilyen okból véletlenül szegény fickó kiesik, akkor nem csak ő sérül meg nagyon, de ott hagyja a teljes metrót vezető nélkül. Nem túl bizalomgerjesztő… Rá kell hagyatkoznunk a metróra, hogy mindent megfelelően csinálnak, nem tehetünk mást. Nem mondom, hogy emiatt nem fogok még egyszer metróra szállni, de nagyon remélem, hogy egy elszigetelt eset volt.”

Egy, a metrónál dolgozó vezető pedig azt mondta: „Teljesen szabályellenes, hogy a vezető ajtaja csak így nyitva legyen. Túl veszélyes. Ki is eshetett volna, vagy bármi más történhetett volna.” Azt is hozzátette, hogy vannak beépített biztonsági funkciók azért, hogy a vezető ajtó véletlenül se legyen nyitva.  Ezek azonban felül lehet írni – igaz, egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a sofőr ezt tette volna. Mindenestre kérdőre fogják vonni, hogy probléma volt-e az ajtóval.

Amikor az egyik hírportál megmutatta a képet az Ealing Broadway állomáson várakozóknak, többen kifejezték aggodalmukat a potenciális veszélyről. „Nem hinnéd, hogy az ilyen fajta dolgok megtörténhetnek, főleg, mivel mindig olyan sok ember utazik a metrókon. Kész életveszélynek tűnik” – mondta egy 20 éves srác, egy másik pedig hozzátette: „Ki is eshetett volna… nem túl bizalomgerjesztő a dolog.”

Chris Taggart, a Central line igazgatója azt mondta a kérdésről: „A biztonság számunkra az elsődleges. Kivizsgáljuk az ügyet, és beszélünk a vezetővel is, hogy miért hagyta nyitva az ajtót.” A Central line-on ugyan van beépített biztonsági rendszer, de végső soron a sofőr kezeli az ajtók kinyitását és bezárását.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után