Fokozódik a káosz a brit reptereken: már több mint 1000 járatot töröltek, és a rendőrség segítségét is kérik 1

Az utazási káoszba belekeveredett dühös utasok közül sokan ma reggel azt nyilatkozták, hogy a repülőtereken mostanra „teljes a zűrzavar”. Az elmúlt napok során mostanra több mint 1000 járatot töröltek Nagy-Britanniában, többek közt az egyre nagyobb számú Covidos személyzet miatt, akik ugyebár így nem tudják végezni a munkájukat.

Fokozódik a káosz a brit reptereken: már több mint 1000 járatot töröltek, és a rendőrség segítségét is kérik 3

Iparági szakértők azt állítják, hogy a légitársaságok mellett repülőterek is nehézségekkel küzdenek a járvány idején végrehajtott létszám leépítések miatt. Heathrow, Manchester és Birmingham repülőtereinek utasai szembesültek eddig a legrosszabb fennakadásokkal.

„Őszintén szólva ez a legrosszabb repülőtéri élményem. Teljes a zűrzavar. Sajnáltam a személyzetet, mert nyilvánvalóan nincs semmilyen vezetés, aki rendesen koordinálná a munkájukat… A biztonsági ellenőrzésnél akkora volt a sor, hogy a vége kilógott a parkolóba. Akkora volt a zűrzavar, hogy egy ponton a becsekkoláshoz és a biztonsági ellenőrzéshez kígyózó sorok összekeveredtek…” – mesélte az egyik csalódott utas a manchesteri repülőtéren uralkodó káoszról.

Több utazni vágyó arról is beszámolt, hogy voltak, akik pánikrohamot kaptak a káosz közepette, a tehetetlenség, a fejetlenség és persze amiatt, hogy lekésik a gépüket. A város polgármestere, Andy Burnham még a rendőrséget is felszólította, hogy avatkozzon be a katasztrofális helyzet megoldásába. „A hétvégén felvettem a kapcsolatot a Greater Manchester Police munkatársaival, hogy megnézzük, mit tehetünk a repülőtér támogatásáért.” – mondta.

Fokozódik a káosz a brit reptereken: már több mint 1000 járatot töröltek, és a rendőrség segítségét is kérik 4

„Mi péntek délelőtt voltunk ott és a csomagunk egyik felét megkaptuk egyből, a másik felét csak másfél órával később. Egy 10 órás út után eléggé fáradtak voltunk és nagyon nehéz volt tolerálni azt ami ott folyt.” – mesélte egy másik utas, akinek szintén elege lett a reptéren folyó dolgokból.

A legfrissebb értesülések szerint nemrégiben Lemondott a Manchester Airport ügyvezető igazgatója a repülőtéren teljesen eluralkodó káosz közepette…

Fokozódik a káosz a brit reptereken: már több mint 1000 járatot töröltek, és a rendőrség segítségét is kérik 5

A Cirium légi közlekedési adatszolgáltató cég közölte, hogy az elmúlt egy héten 1143 járatot töröltek Nagy-Britanniában, míg 2019 azonos időszakában mindössze 197-et. A járattörlések túlnyomó többsége az easyJet és a British Airways légitársaságokhoz köthető

A személyzet hiányzási aránya az easyJetnél a normál szint kétszerese.

Fokozódik a káosz a brit reptereken: már több mint 1000 járatot töröltek, és a rendőrség segítségét is kérik 6

A repülőterek főnökei felszólították az utasokat, hogy a lehető legkorábban érkezzenek meg a járataikhoz. A Heathrow repülőtér jelenleg azt tanácsolja az utasoknak, hogy indulásuk előtt három órával érkezzenek meg.

A manchesteri repülőtér vezetősége elnézést kért a késésekért, és azt tanácsolják az embereknek, hogy „a légitársaság által engedélyezett legkorábbi időpontban” érkezzenek meg a reptérre.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után