Tegnaptól Nagy-Britannia a koronavírus által legjobban sújtott ország Európában 1

Sajnos ez nem egy olyan „rekord”, amire a britek büszkék lehetnek, de a keddi naptól Nagy-Britannia az az ország, ahol a koronavírus következtében a legtöbben haltak meg Európán belül. Dominic Raab a keddi sajtótájékoztatón közölte a legfrissebb adatokat, mely szerint a szigetország területén a járványnak már legalább 29,427 áldozata van, amivel sajnos az eddig élen álló Olaszországot is sikerült megelőzni.

Tegnaptól Nagy-Britannia a koronavírus által legjobban sújtott ország Európában 2

Az előző napi adatokhoz képest újabb 693 haláleset történt az országban, ami a koronavírushoz köthető. Mr. Raab azonban hozzátette, hogy ez részben csak amiatt van, mert Nagy-Britannia „túl alaposan és pontosan” be tudja gyűjteni a halálozási statisztikákat az ország minden részéről, utalva ezzel arra, hogy más országokban lehet, hogy csak a kórházakban elhunyt személyekről vannak pontos adatok.

Az igazság az, hogy Nagy-Britanniában is csak 1-2 hete kezdték el a kórházakon kívüli halálozási adatokat is nyilvánosságra hozni, és emiatt ugrott meg az országban a vírus miatt elhunytak száma olyan hirtelen. Azonban akárhogy is legyen, ez semmiképp sem jó hír, pláne nem annak a tükrében, hogy az elmúlt napokban a halálozások száma végre látványosan csökkenni kezdett, és a brit kormány már a kijárási korlátozás enyhítését tervezgeti.

A hírek szerint Boris Johnson, brit miniszterelnök a hét második felében fogja hivatalosan is közzétenni, hogy a brit kormány milyen új intézkedések bevezetését tervezi, illetve hogy miként fogják a kijárási korlátozást több lépésben, fokozatosan feloldani. A külügyminiszter a legutóbbi nyilatkozatában úgy fogalmazta meg, hogy a koronavírus ellen folytatott harc következő fázisának a lényege az lesz, hogy miközben továbbra is védeni kell az egészségügyet, a gazdaság helyzetét is el kell kezdeni stabilizálni.

„Miközben próbáljuk a lehető legjobb döntéseket meghozni annak érdekében, hogy védjük az emberéleteket, de ugyanakkor az életminőséget is vállalható színvonalon tartsuk, egyre világosabbá kezd válni, hogy a következő fázis mennyire nehéz lesz. Nekünk, az egész társadalom szintjén alkalmazkodnunk kell majd bizonyos új normákhoz, a munkavégzésnek, az utazásnak és az emberi interakcióknak biztonságosabb módjaihoz a mindennapjaink során.”

„Soha nem tapasztaltunk még ehhez hasonlót, mint amilyen a koronavírus járvány első fázisa, de a halálesetek száma, vagy az intézkedések, amiket be kellett vezetni szintén olyan dolgok, amikre eddig nem volt példa. Azonban miközben tovább lépünk, meg akarunk győződni arról, hogy a következő szakasz már kényelmesebb, fenntarthatóbb lesz és megakadályozza a munkahelyek és a megélhetés tartós károsodását.” – nyilatkozta beszédében Mr. Raab.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után