kijárási korlátozás Anglia

A brit miniszterelnök egyik legutóbbi beszédében azt nyilatkozta, hogy a Nagy-Britanniában a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseken már hétfőtől lehetnek enyhítések „amennyiben a kormány szerint az már lehetséges” lesz.

kijárási korlátozás Anglia

Szerdán a Prime Minister’s Questions során Mr. Johnson azt mondta, hogy a kormány azt reméli, hogy a korlátozások enyhítését már hétfőn megkezdheti majd. A lakossághoz és a parlamenti képviselőkhöz intézett beszédében megerősítette azt is, hogy a vasárnapi nap folyamán fogja hivatalosan is bejelenteni, hogy a kormány pontosan miként tervezi elérni, hogy az országban lépésről lépésre minden visszaálljon a rendes kerékvágásba.

Többen kérdezték tőle, hogy miért nem megy és vitatja meg ezt a kérdést egyből az alsóházi képviselőkkel. Arra, hogy miért nem a szokványos szabályok szerint jár el, a miniszterelnök ezt válaszolta:

„Ennek az oka igen egyszerű, méghozzá az, hogy teljesen biztosnak kell lennünk abban, hogy az adatok is azt támasztják alá, hogy megtehetjük az első lépéseket ebbe az irányba. Az említett statisztikai adatok pedig a következő pár nap folyamán még folyamatosan érkeznek. Amennyiben az adatok alapján úgy ítéljük meg, szeretnénk az eddigi intézkedések módosításának egy részét már hétfőtől bevezetni.”

Mr. Johnson azonban azt is kihangsúlyozta, hogy a kijárási korlátozás túl gyors és meggondolatlan feloldása magában rejti a koronavírusos esetek számának újbóli megugrását. Ez pedig az ő elmondása szerint egy „gazdasági katasztrófához” vezetne. Az SNP Westminster vezetője, Ian Blackford azt tanácsolta, hogy ne enyhítsék még a korlátozásokat, hanem inkább maradjon „amíg szükséges”, és arra kérte a lakosságot, hogy ha egy mód van rá ne kezdjenek el még utazgatni.

Eközben a brit statisztikai hivatal (ONS) által közzétett legfrissebb adatok szerint a szigetország területén a koronavírus áldozatainak száma már 32,313. Ezzel, a jelenleg ismert adatok alapján egész Európában már Nagy-Britanniában a legmagasabb az áldozatok száma.

A brit kormány már több, mint 100 ezer koronavírus tesztet végez el naponta, és a miniszterelnök legutóbbi beszédében azt tűzte ki célul, hogy ez a szám a hónap végére érje el a 200 ezret. Míg a kórházakban a koronavírusos betegek száma végre jó irányba halad és egyre csökken, addig az öregotthonokban, és idősgondozókban sajnos továbbra is igen magas a halálozások száma, és ez kérdésessé teszi, hogy vajon a brit kormány ténylegesen elkezdi-e a korlátozás feloldását a következő hét elejétől.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után