Szuper újítás lép életbe mától a londoni metróvonalon, aminek rengetegen örülnek 1

A Victoria vonalon közlekedő metrók mostantól 100 másodpercenként járnak, ezzel ez a londoni metróvonal lett a világon a második leggyakrabban járó földalatti.

Szuper újítás lép életbe mától a londoni metróvonalon, aminek rengetegen örülnek 3

A rekord-döntő menetrend ma lépett érvénybe, igaz, egy évvel később, mint tervezték. Ez azt jelenti, hogy a Victoria vonalon közlekedő szerelvények, amelyeket naponta több, mint 700 000 ember vesz igénybe, mostantól reggelente és a délutáni, kora esti csúcsidőben 100 másodpercenként fognak érkezni.

A földalatti vezetői azt mondták, ezzel óránként háromezerrel több ember tud a metróval utazni a legforgalmasabb időszakokban. Ez az új menetrend a betetőzése a 900 millió fontba kerülő felújítás-sorozatnak, amit a vonalon hajtottak végre, és többek között új kocsikat vettek belőle, valamint modernizáltak megállókat is.

Mostantól tehát az óránként 36-szor érkező Victoria metró – ami Brixtontól Walthamstow Centralig jár – a világon a második leggyakrabban járó vonal lett, egyedül a moszkvai metró előzi meg, ami 95 másodpercenként közlekedik. A Victoria az új Siemens automatizált jelzőrendszerének köszönhetően érte el ezt a sikert, mivel a segítségével a metrók járhatnak egymáshoz közelebb, növelhetik a kapacitást, de ezzel együtt is biztonságosan működhetnek.

A metró üzemeltetői úgy tervezték, az új menetrend már előző év áprilisától érvényben lesz, de végül szoftverproblémák miatt elnapoltál a rajtot. „Mostantól több metrónk közlekedik, mint eddig valaha, a legsűrűbb menetrenddel az országban, és az egyik legsűrűbb menetrenddel a világon” – mondta Mark Wild, a LU egyik vezetője.

„A változás érezhető lesz utasaink számára, nő a kapacitás, a vonatok és a megállók kevésbé lesznek zsúfoltak.” A Siemens szakembere, Rob Morris hozzátette: „Azután, hogy részesei voltunk az eredeti felújítási munkálatoknak is 2012-ig, nagyon örülünk, hogy most befejezhettünk azt a programot, amely hozzájárul London kényelmesebb és biztonságosabb tömegközlekedéséhez.” A London Underground vezetői bejelentették, azt tervezik, hogy a Jubilee vonalon is bevezetik a 100 másodperces menetidőt 2020-ig, mivel jelenleg ott óránként még csak 30 metró közlekedik.

A metrózók tehát ma reggeltől élvezhetik a sűrűbb járatokat, és már érzékelhető is volt a kisebb tömeg a Victoria vonal forgalmas megállóin, például a Victoriánál vagy a Kings Crossnál. Az egyik utas, aki Walthamstowból utazik minden reggel az irodába, ami a Victoriánál van, azt mondta: „Reggelente munkába menni nem olyan vészes, mert az elején szállok fel, amikor még van hely, de hazafele sokszor nagyon kellemetlen tud lenni. Nem egyszerű bejutni London központjáig, szóval nagyon örülök a sűrűbb járatoknak, ha ezzel nem mennek feljebb az árak.”

Egy másik utas, aki a Kings Cross megállónál lévő munkahelyéhez szokott ingázni, hozzátette: „Általában két metró megy el a Victoria megállón, mire fel tudok szállni, de ma már nem kellett várni, egyből feljutottam. Szóval ma nem tudok panaszkodni. Sokszor kiszorulok a Victoria megállóról, mert lezárják a kapukat, de ma már nem.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után