Szuper hír mindenkinek, aki szokott online vásárolni Nagy-Britanniában – a kormány bekeményít a rejtett költségek kapcsán 1

A légitársaságok és számos más iparág is a rejtett költségek visszaszorításával szembesülhet, annak az új kormánytervezetnek a részeként, amely az online vásárlás átláthatóságának javítására irányul.

Szuper hír mindenkinek, aki szokott online vásárolni Nagy-Britanniában – a kormány bekeményít a rejtett költségek kapcsán 3

Egy nyilvános konzultáció keretében tervezik megvizsgálni, hogyan lehetne visszaszorítani a cégeket, amelyek a fizetéskor extra de „szükséges” költségeket, számítanak fel – a végösszeget ezzel néha akár jelentősen megnövelve – ezen törekvéseikben. Az Airlines UK szerint az iparág már most is kiváló értéket kínál a fogyasztók számára. Az új kormányzati kutatások szerint ez a gyakorlat „széles körben elterjedt” számos iparágban.

A kutatás szerint az ilyen rejtett extra költségek összesen évi 1,6 milliárd fontjába kerülnek a fogyasztóknak. A konzultáció, amelyet hétfőn indít az Üzleti és Kereskedelmi Minisztérium, hat héten át tart majd. A légitársaságok példának okáért ma már rengeteg extrát kínálnak a jegyfoglalás közben, az elsőbbségi beszállástól és a kézipoggyász-feladástól az ülések kiválasztásáig, amelyekért gyakran extra díjat számítanak fel.

A kormány szerint az úgynevezett “csepegtető árképzés” – ahol a pénztárnál való fizetésnél derül ki, hogy a végösszeg az eredetileg meghirdetettnél több, de az extra díjak gyakran „szükséges költségek” – a jegyvásárlástól az élelmiszer-kiszállításig számos termék és szolgáltatás vásárlásánál jellemző. Az elemzés azt is kimutatta, hogy a közlekedési szolgáltatók csaknem háromnegyede, beleértve a légi és a vasúti közlekedési vállalatokat is, használ rejtett költségeket a termékei értékesítése során.

Ez a gyakorlat a szórakoztatóipari szolgáltatók 54%-ánál és a vendéglátóipari cégek 56%-ánál szintén előfordul. A kormány tervei szerint a hamis értékeléseket és a megtévesztő címkéket is célba veszik a hétfőn indított külön konzultációk keretein belül.

Kevin Hollinrake üzleti miniszter azt mondta, hogy az új javaslatok biztosítják majd, hogy az emberek „a legvilágosabb, legátláthatóbb és legpontosabb információkkal rendelkezzenek már” a vásárlás előtt.

“A szupermarketek polcaitól a digitális bevásárlókosárig a modern vásárlás nagy választékot kínál. A hamis vélemények és a rejtett költségek azonban egyre zavaróbbá tehetik ezeket a döntéseket, és bizonytalanná teszik a vásárlókat abban, hogy melyik termék a megfelelő számukra. Meghallgatjuk az iparágak vezetőit is, hogy biztosítsuk, hogy ezek az új szabályozások a vállalkozások számára is működjenek, és ne okozzanak szükségtelen terheket, ugyanakkor kulcsfontosságú biztonsági hálót biztosítsanak a fogyasztók és pénzük számára.” – mondta.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után