Szuper hír a Wizz Air-nél: novembertől megszűnt a legidegesítőbb dolog 1

Az angliai magyarok által talán legnagyobb arányban használt fapados légitársaság, a Wizz Air pár hónapja szuper hírrel állt elő. A nagyméretű kézipoggyászt ugyanis október 29-től már ingyen kapjuk a repjegy mellé.

Szuper hír a Wizz Air-nél: novembertől megszűnt a legidegesítőbb dolog 3

A cég vezérigazgatója, Váradi József, telefonon az AIRportalnak elmondta, hogy döntésüket azért hozták meg, mert annyira sok utas jelezte már elégedetlenségét a téma kapcsán, hogy ideje volt meghallgatni a panaszaikat, ezzel egyidejűleg pedig más termékeket is erősítenek majd a portfólióban. Nincs tehát több feszültség, és anyázás abból, hogy az általunk kicsinek vélt poggyászra rábizonyítják, hogy nagy, és kifizettetik velünk a helyszínen.

Az utasoknak tehát október 29-től, vagyis a téli menetrend kezdetétől fogva nem kell fizetniük a nagyméretű kézipoggyászért. A fedélzetre felvihető kézipoggyász maximális mérete ezután 55×40×23 cm lesz, tömege pedig legfeljebb 10 kg lehet. Ezt érdemes megjegyezni, mert ez most változott.

Minden olyan utas számára, akik elsőbbségi beszállás szolgáltatást vásárolnak, garantált lesz a kézipoggyász kabinban való elhelyezése. Ezt is érdemes lesz észben tartani, mert ez azt is jelentheti, hogy bár ingyen felvihetjük a gépre, elsőbbségi beszállás nélkül lehet, hogy a leszállás után várnunk kell a feladott poggyászosokkal együtt.

Váradi úr elmondása szerint azonban ez még nem jelenti, hogy minden velük utazó személy kézipoggyásza el fog férni a fedélzeten, bár amint ezt tudjuk is, ezt más légitársaság sem garantálja.

Mindenki, aki Wizz Air-rel utazik és október 29-e utáni időpontra vett jegyet és fizetett a nagy kézipoggyászért, jóváírásként a befizetett összeg 120 százalékát kapják meg a légitársaságtól.

Váradi József már a 2017-es év eredményeit taglaló sajtótájékoztatón is szóba hozta, hogy folyamatosan csökken a poggyászdíjból származó kiegészítő árbevétel, és most meg is erősítette, hogy a tendencia folytatódik, aminek szintén köze van a döntés meghozatalához.

Szuper hír a Wizz Air-nél: novembertől megszűnt a legidegesítőbb dolog 4
A Wizz Air még 2012. októberében vezette be a szigorú kézipoggyász szabályzatát, mely szerint a kézipoggyászokat méretüktől függően két kategóriába sorolták. A kisebbik fajta kézipoggyászért (maximum 42x32x25cm) ezt követően sem kellett fizetnünk semennyit, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) külön díjat kezdtek el felszámolni.

A vezérigazgató nyilatkozatában azt is jelezte, hogy a Wizz a nyilvánosságra hozta első negyedéves pénzügyi eredményét, ami szerint a társaság árbevétele 29%-kal, az egységbevétel 3,4%-kal emelkedett, az adózott eredmény pedig 50%-os javulás után 58 millió eurót tett ki.

A pozitív eredmények után a társaság a korábban kiadott 250-270 millió eurós nettó profitsávon ugyan nem változtatott, de annak felső sávjába várja az év végi eredményt.     Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után