Szuper hír a londoni metró utasainak: hamarosan megoldódik az internet probléma 1

A londoni metró utasai hamarosan telefonálhatnak és internetezhetnek majd miközben utaznak, legalábbis a főpolgármester, Sadiq Khan tervei szerint. A London Underground, ahol eddig nem igazán lehetett térerőt fogni, hamarosan teljesen rácsatlakozhat majd a hálózatokra, amint a polgármester leszerződik arra, hogy a napi több százezer ingázónak biztosítsanak szolgáltatást. A telekommunikációs cégeknek pályázatot írnak ki a következő heti választások után a Financial Times szerint.

Szuper hír a londoni metró utasainak: hamarosan megoldódik az internet probléma 3

Sok metrómegállóban már biztosítanak ingyenes Wifit, azonban magukon a szerelvényeken elmegy a térerő. Ezzel London jelentősen elmarad az olyan városoktól, mint Párizs, New York, Berlin vagy Tokió, ahol már biztosították a metrózóknak a zavartalan szolgáltatást – mintha csak a földfelszín felett lennének.

Nem mindenki örül azonban a változásnak. Tanya Goodin a „Time to log off” szervezet alapítója, ami a „digitális detoxikációt” igyekszik népszerűsíteni – szerinte például ezzel a tervvel az emberek még egy teret elvesztenének, ahol még a valóság részesei lehetnek. „Egyre kevesebb a hely, ahol egy kicsit elszakadhatunk a telefonjainktól és a munkától” – mondta.

„Régen a repülőgépeken el lehetett menekülni, de már ott is bevezették a Wifit. Ha már a metrón is átalakítják ezt, akkor hol tudnának még az emberek kicsit kikapcsolni?” Goodin két éve alapította a mozgalmat, és most segít az embereknek kicsit enyhíteni a digitális függőségükön. „Szégyenletes dolog, de tényleg. Eddig a metrózás jó lehetőséget nyújtott, hogy kicsit kiszabaduljunk a stresszből, és felkészüljünk mondjuk a napra lelkileg.”

A metróalagutak rákapcsolása a hálózatokra Sadiq Khan annak a tervének a része, amiben a főváros digitalizációját igyekszik javítani. Még év elején jelentette be például, hogy kinevezne egy hivatalos digitalizációért felelős igazgatót, akinek az lenne a dolga, hogy a városban elérhető közszolgáltatásokat korszerűsítse technológiával a lehető legnagyobb mértékben.

Hivatalos források megerősítették, hogy a metró bevonása a telekommunikációs hálózatokba szintén a főpolgármester személyes szívügye, és hamarosan még több információt kapunk a tervről. „Nagy örömmel szolgáltatnánk teljes térerő lefedettséget minden utasunknak” – nyilatkozta a Transport for London szóvivője. „A bevezetése persze megfelelően kommunikálva kell, hogy legyen, hogy utána a dolgozók és az utasok is a lehető legjobban kihasználják a lehetőséget.”

Korábban is voltak már hasonló céllal tárgyalások a Tfl és telekommunikációs vállalatok között, de akkor még nem született megállapodás. A pályázatra olyan cégeket tartanak esélyesnek, mint a BAI Communications, vagy a Wireless Infrastructure Group.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után