Szuper hír! A brit gazdaság váratlanul növekedésnek indult, a pénzügyminiszter pedig újabb kijelentést tett a támogatások kapcsán 1

Az Egyesült Királyság gazdasága novemberben váratlanul növekedést mutatott, és a hivatalos adatok szerint ezzel csökkentette annak kockázatát, hogy az ország recesszióba kerüljön.

Szuper hír! A brit gazdaság váratlanul növekedésnek indult, a pénzügyminiszter pedig újabb kijelentést tett a támogatások kapcsán 3

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) 0,1%-os növekedést könyvelt el november hónapra, mivel a szolgáltatási szektor a megélhetési költségek emelkedése ellenére is növekedést tudott produkálni. A szakértők szerint az enyhe emelkedést a technológiai szektor, valamint a kocsmák és bárok erőteljes fellendülése támogatta a téli katari világbajnokság hatására.

Ennek ellenére ez még így is a növekedés lassulását jelentette, miután a GDP október hónapban 0,5%-kal nőtt a szigetországban. Az elemzők egyébként előzőleg azt jósolták, hogy novemberben 0,3 százalékkal zsugorodni fog a brit gazdaság. Darren Morgan, az ONS gazdasági statisztikákért felelős igazgatója a következőket mondta:

„A gazdaság kissé nőtt novemberben, a telekommunikáció és a számítógépes programozás fellendülése pedig elősegítette a gazdaság növekedését. A kocsmák és bárok is jól mentek, mert az emberek kimozdultak a világbajnokság meccseit nézni. Ezt részben ellensúlyozta néhány feldolgozóipari ágazat további zuhanása, beleértve a gyakran ingadozó gyógyszeripart, valamint a szállítás és a posta is, részben a sztrájkok hatására kedvezőtlen eredményeket produkált. Az elmúlt negyedévet nézve mindent egybevetve sajnos a gazdaság még így is csökkent.”

Jonathan Moyes, a Wealth Club befektetési kutatási részlegének vezetője szerint a hír azonban reményt adhat a következő évre nézve.

Azt mondta: „Sokakat meg fog lepni a mai bejelentés. Láttuk, hogy a kiskereskedők a vártnál erősebb eredményekről számoltak be a negyedik negyedévre vonatkozóan az elmúlt héten, és úgy tűnik, hogy a vártnál jobban teljesítettek a fogyasztói szolgáltatások és a tágabb értelemben vett szolgáltatások, amik segítettek az Egyesült Királyság gazdaságának felülmúlni a borús előrejelzéseket. Korai lenne még nyíltan kijelenteni, hogy a fordulóponthoz érkeztünk, de úgy tűnik, hogy egyre többen gondolják így.”

Rachel Reeves, a Munkáspárt árnyékkancellárja azonban azt mondta, hogy ez a kis növekedés még nem ad okot semmiféle ünneplésre.

„A mai eredmények csak egy újabb oldal a kudarcok könyvében, a tory párt számára. A további nehéz gazdasági helyzet híre mélyen érinti azokat a családokat, amelyek már amúgy is küzdenek a megélhetési költségek emelkedésével.”

Jeremy Hunt pénzügyminiszter pedig a következőket mondta: „Egyértelmű tervünk van az infláció felére csökkentésére még az idén mert ez egy alattomos, rejtett adó, amely a kamatlábak és a jelzáloghitel-költségek emelkedéséhez vezetett, visszafogva a növekedést itt és világszerte. A családok támogatása érdekében ezekben a nehéz időkben épp ezért átlagosan összesen 3500 GBP támogatást nyújtunk majd minden háztartásnak ebben és a következő évben – de a legfontosabb segítség, amit most adhatunk, hogy ragaszkodunk ahhoz a tervhez, hogy idén felére csökkentsük az inflációt, hogy újra beindítsuk a gazdaság növekedését.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után