A Brexit tárgyalások EU-s oldali vezetői közül több közismert személyről is videofelvétel készült, amin jót röhögnek és kifigurázzák a brit miniszterelnök próbálkozásait, hogy végre sikeresen kiléptesse Nagy-Britanniát az unióból.

Ami talán még viccesebbé vagy szánalmasabbá teszi a dolgot, hogy az egész egy a BBC által készített dokumentumfilmben található. A műsor a „Brexit behind closed doors”, vagyis a Brexit zárt ajtók mögött nevet kapta, és több EU-s oldali, vezető beosztású személy is hallható rajta, amint a brit miniszterelnököt szánalmasnak és őrültnek hívják.

A műsor többek közt a Brexit tárgyalások egyik vezető alakjának, Guy Verhofstadtnak részlegét mutatja be, hogy mi zajlik a zárt ajtók mögött a britekkel folytatott egy-egy tárgyalást követően. A filmben több alkalommal is láthatók az Európai Parlamentben dolgozó alkalmazottak, amint szó szerint jót röhögnek a brit miniszterelnök erőfeszítésein meg úgy általában a briteken.

Verhofstadt kampányfőnöke például az egyik alkalommal így reagál, mikor megtudja, hogy Theresa May Brexit tervezetét ismét nem szavazta meg a parlament: „Mi a fasz van ezzel? Őrült, de komolyan…. Nevetséges, szánalmas, komolyan mondom szánalmas.”

De ezen kívül olyan is hallható a felvételen, amikor a tévét nézve felordít, hogy „a lóószart..” amikor a brit miniszterelnök a konzervatív pártnak tartott beszédében azt mondja, hogy feltett szándéka, hogy sikerüljön megállapodást kötnie az EU-val.

Ilyen és hasonló szidalmazások és beszólogatások sokasága található a BBC dokumentumfilmjében. Többeket neveznek seggfejnek, parasztnak és hasonló dolgoknak. Az egyik európai parlamenti képviselő például nyíltan azt javasolja a tárgyalásokat vezető Michel Barniernek, hogy Theresa May korábbi táncolós bevonulását nyíltan ki kellene figurázni, hogy mindenki rajta röhögjön.

„Aztán amikor Barnier megjelenik, akkor a Winner takes it all (a győztes mindent visz) című számot kéne bejátszani a háttérben” – reagálja erre egy másik, olasz képviselő.

„Az a sok írott dokumentumnál valóban sokkal szexibb lenne.” – válaszolja erre Verhofstadt. Később pedig már azon megy a viccelődés, hogy a britek Brexit kísérletét ahhoz hasonlítják, mint amikor van egy régi szar kocsid, és azt próbálod felújítani.

A dokumentumfilmet készítő stábnak külön engedélye volt, hogy Verhofstadtot és a vele együtt dolgozó csapatot filmre vegyék a tárgyalások közt zárt ajtók mögött a teljes két éves Brexit periódus alatt. Természetesen, hogy a Brexitnek mizériának mi lesz a vége pontosan, azt senki nem tudja továbbra sem. Annyi biztos, hogy az angliai magyarok és a többi EU-s polgár ingyenesen tud regisztrálni a korlátlan tartózkodási engedély megszerzésére.     Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…