Egy kétsávos autóutat mind a két irányban lezártak a vasárnapi nap folyamán, miután egy kisrepülő arra kényszerült landolni. A gép a landolás közben ki is gyulladt. A rajta utazó három személy megsérült, de szerencsére mindannyian életben vannak.

Az incidens az A40-es autóúton történt, méghozzá Abergavenny közelében, Wales déli felén. A gép a vasárnap reggeli órák folyamán kényszerült ennek a veszélyes manővernek a végrehajtására, és a hírek szerint a landolást megelőzően felső vezetékekkel is ütközött.

A gépből felcsapó füstoszlop kilométerekről is látható volt. Az eset egyébként nem sokkal 11 óra után történt délelőtt. Természetesen a járműforgalmat az útszakaszon több órára megbénította. A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a három személyt, akik a gépen utaztak, a mentősöknek kellett ellátniuk, azonban egyikük sérülései sem életveszélyesek szerencsére.

„Én nem sokkal azután értem oda, hogy a gép földet ért. Hatalmas volt a füst a helyszínen, szinte azt sem lehetett kivenni, hogy mi az ami füstöl az út közepén. Az autósokat hátrébb terelték, és mindenkinek megmondták, hogy kerüljön más irányba. Mindeközben a mentősök pedig a sérülteket látták el.” – mesélte Mathew Inglesby, az egyik szemtanú.

„A nagy füsttől alig lehetett látni valamit, de többen is arról beszéltek, hogy az ott egy repülő, ami lezuhant. A többi szemtanú, akik közelebb voltak az eseményhez arról is pletykáltak, hogy halálos áldozat nem volt, viszont látták, hogy volt a sérültek közt, akinek a teste csúnyán összeégett.”

„A sürgősségi segélyszolgálat és a Western Power emberei is kijöttek a helyszínre, hogy segítsenek a veszély elhárításában. A kisrepülőgép három utasát a helyszínen orvosok látták el. A sérüléseik nem életveszélyesek.”

„Az A40-es le van zárva a Hardwicki körforgalom és Raglan között. Arra kérünk mindenkit, kerülje el ezt az útvonalat, ha lehetséges, és keressen alternatív megoldást az utazáshoz.” – mondta a rendőrség szóvivője.      Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…