Százával kapják a büntetést az autósok London környékén egy hibás kresz tábla miatt 1

Autósok százait bírságolták meg, miután egy „engedély nélkül kihelyezett” 50 mérföld/órás táblát raktak ki egy 40 mérföld/órás zónában.

Százával kapják a büntetést az autósok London környékén egy hibás kresz tábla miatt 3

A félrevezető sebességkorlátozás táblát az A20-as úton helyezték el Sidcupnál, Délkelet-Londonban, annak ellenére, hogy a Transport for London (TfL) csökkentette a maximális sebességhatárt az áradások miatt.

Bár a táblát mostanra úgy tudni, hogy kicserélték, az autósok százai kaptak bírságot és büntető pontokat gyorshajtás miatt az elmúlt időszakban. Közülük jó néhányan most összefogtak a Facebookon, hogy fellebbezzenek a bírságok ellen.

Dominic Smith ügyvéd, aki támogatja a csoportot, azt mondta: „Körülbelül 600 emberről tudok eddig, akiket megbüntettek. Sokakat közülük ötször, hatszor vagy hétszer is. Tehát több ezer gyorshajtásról beszélünk.”

A félrevezető táblát vélhetően egy külsős cég helyezte el, és a Met Police azt is megerősítette, hogy az esetet, mint az igazságszolgáltatás félrevezetésére irányuló kísérletet, alaposabban kivizsgálják.

Százával kapják a büntetést az autósok London környékén egy hibás kresz tábla miatt 4

Serena Brooks sofőr így nyilatkozott a BBC-nek: „Tapasztalt és figyelmes sofőr vagyok, és szinte naponta vezetek azon az útszakaszon a jó ég tudja, mennyi ideje. Világosabbá kell tenniük, hogy mi a helyes, úgy érzem, mert ez így gyakorlatilag olyan volt, mint egy csapda.”

A TfL-t sokan kritizálták a sebességkorlátozások átmeneti módosításának „rossz” kommunikációja miatt.

„Az elmúlt hetekben Londonban és Délkeleten sok sofőr felvette a kapcsolatot a helyi önkormányzattal azok közül, akiket gyorshajtási bírsággal sújtottak, mert nem tudtak arról, hogy az A20-as ezen szakaszán a sebességhatár 70 illetve 50 mérföld/órás sebességről 40 mérföld/órára csökkent.”

„A sofőrök többsége azt nyilatkozta, hogy pénzbírságot szabtak ki rájuk annak ellenére, hogy 50 mérföld/órás sebességgel vagy még annyival sem mentek, sokan pedig azt mondták attól tartanak, hogy elveszíthetik a jogosítványukat, és egyes esetekben a munkájukat is az egymás utáni több bírság és büntetőpontok miatt.”

A TfL szóvivője ezt mondta: „A biztonság az első számú prioritásunk, és ideiglenesen 40 mérföld/órás sebességkorlátozást vezettünk be az A20 Sidcupmál lévő szakaszán a folyamatos felszíni áradások miatt, amelyek számos biztonsági aggályt és komoly kockázatot okoztak az úthasználók számára. A TfL felülvizsgálta a táblákat ezen a szakaszon, és megállapította, hogy egy illetéktelen harmadik fél a közelmúltban tévesen egy 50 mérföld/órás táblát helyezett el ezen a helyen. Ezt azóta a megfelelő 40 mérföld/órás jelzésre lecseréltük.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után