Félelmetes szörnynek kinéző, „őslényszerű” állatot találtak Angliában, aminek a harapása is rendkívül veszélyes 1

Az Egyesült Királyság területén, Anglia északi részén találtak egy „dinoszauruszra hasonlító teknőst”, amelynek ráadásul olyan erős a harapása, hogy képes eltörni egy kisgyermek karját.

Félelmetes szörnynek kinéző, „őslényszerű” állatot találtak Angliában, aminek a harapása is rendkívül veszélyes 3

A rendkívül különös és sokak számára ijesztő látványt nyújtó aligátorteknős általában mocsarakban és folyókban él Floridában, és nem honos a szigetországban, most azonban találtak egyet a cumbriai Urswick Tarn területén.

Denise Chamberlain a helyi önkormányzattól egy régi bevásárlókosárba rakta, miután kiemelte a vízből. A húsevő édesvízi hüllőnek a rendkívül különlegesnek mondható páncélján egy sor tüske található, ez a most felfedezett közel 30 cm hosszú. A kifejlett aligátorteknősök testtömege a hímek esetében akár a 34 kg-ot is elérheti, átlagosan azonban kisebbek.

Az állat harapásának ereje rendkívül erős főleg a méretéhez képest.

Félelmetes szörnynek kinéző, „őslényszerű” állatot találtak Angliában, aminek a harapása is rendkívül veszélyes 4

Az állatot elvitték a barrowi Wild Side Vets-hez, és Denise a következőket mondta: „Ez egy nagyon veszélyes invazív faj. Simán eltörhetik egy kisgyerek karját, olyan erős a harapása. Ez egy kisállat-kereskedésből vásárolt állat, amelyet azért dobtak ki és hagytak a sorsára a természetben, mert a tulajdonosa valószínűleg nem tudta gondját viselni.”

„Eléggé kis szomorkásnak nézett ki. Több céget is felkerestem, de egyik sem segített közülük. Mindenki mocsári teknősnek hitte. Nos nem az.”

Denise azt nyilatkozta az állatorvosoknak végül sikerült egy kis életet lehelniük bele, és rendkívül jó munkát végeztek, amiért nagyon hálás nekik.

Félelmetes szörnynek kinéző, „őslényszerű” állatot találtak Angliában, aminek a harapása is rendkívül veszélyes 5

Az a tény, hogy nincsen természetes ellenségük, invazív fajjá teszik őket, és negatív hatással vannak a helyi ökológiára. Flordia mellett Dél- és Közép-Amerikában is megtalálhatók, és erős állkapcsukkal képesek összetörni a csontot is.

Simán megnőhetnek akár 70-80 cm hosszúra is, a legidősebbek pedig 70 évig is elélnek. Halakat és emlősöket esznek némi növényzettel vegyesen, és többnyire éjszaka vadásznak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után