Cambridge-ben, a Future: Hungary „Karrier és lehetőségek” című konferencián az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar diákoknak is bemutatkozik az Új Nemzedék Központ (ÚNK) április 24-én, vasárnap. A konferencia egyik különlegessége, hogy a szigetországban tanuló és kutató egyetemistákat személyesen is összekötik azokkal a professzorokkal, akik a jövőben támogatni fogják a diákokat szakmai pályájukon, kutatói tevékenységükben. Az ÚNK a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően valósítja meg a programot.

2012-u20-london-155-web1024x768-d583

Az Új Nemzedék Központ mentorprogramjában jelenleg öt magyar professzor vesz részt, akik egy-egy Angliában tanuló tehetséges magyar fiatallal dolgoznak majd együtt. A program célja, hogy a professzorok és a diákok a jövőben személyes kapcsolatot tartsanak, valamint, hogy a hazai szakemberek megfelelő szakirányú ismereteket, információkat adjanak át a diákoknak.

A hazai tudományos élet neves képviselői mindenben segítik az Egyesült Királyságban tanuló diákokat, legyen szó akár a diplomamunkájukról vagy éppen a külföldi diploma honosításáról.

Az Új Nemzedék Központ segítségével egy valódi hidat építünk a magyar gazdasági, tudományos élet szereplői és a szigetországban tanuló diákok között. Az a célunk, hogy bevonjuk őket a magyarországi tudományos műhelyek tevékenységeibe. Ezen felül a központ számos eszközzel segíti az Egyesült Királyságban élő fiatalokat.

Kutatásokkal felmérjük a diákok igényeit, mert kíváncsiak vagyunk, hogy milyen segítségre, mentorprogramra van szükségük ahhoz, hogy boldogulni tudjanak akár Angliában, akár idehaza. Ezért nyitottuk meg a londoni ifjúsági irodát is, ahol több alkalommal már különböző kompetenciafejlesztő és tehetséggondozó rendezvényt szerveztünk. A Cambridge-i Magyar Diákszövetség által szervezett konferencia egy nagyon hasznos kezdeményezés, ezért az esemény támogatása nem volt kérdés az Új Nemzedék Központ számára – mondta el Dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője.

A Future: Hungary Konferencián olyan cégek tartanak majd szakmai előadást, mint a Boston Consulting Group, a Milestone Intézet, a Morgan Stanley és a Magyar Telekom. A Magyar Kormányt Novák Katalin, család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár képviseli a vasárnapi eseményen.

„A konferencián szeretnénk tájékoztatni az Egyesült Királyságban élő fiatalokat arról is, hogy az Új Nemzedék Központ június elején – a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően – 35 külföldön élő magyar fiatalnak biztosít ingyenes részvételi lehetőséget a Brain Bar Budapest tudásfesztiválon, melynek kísérő programjaként egy nagyszabású, innovatív tehetséggondozási eseményt, tanulmányi utat is szervez a központ” – mondta Dr. Süveges Antal Pál.

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára