Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 1

Nagy pelyhekben hull a hó a brit fővárosban, az idei télen most először. Ha így folytatódik egész éjszaka, akkor a szerdai nap várhatóan megint kaotikus lesz közlekedés szempontjából, úgyhogy érdemes rá készülni lélekben.

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 3

Idén eddig nagyobb hóesés csak a szigetország északi részein, főleg Skócia területén volt, de most már biztos, hogy a fővárosiak sem maradnak ki a “jóból” 2019-ben sem. Tavaly február, március környékén jött az ítéletidő, amikor többször is egymás után akkora hó zúdult Londonra, ami az utóbbi évtizedekben nagyon ritkán fordult elő, megbénítva a főváros közlekedését napokra. Ma nagyobb havazást egyelőre főleg a város északi és nyugati felén lehetett tapasztalni de ez folyamatosan változik majd az este folyamán.

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 4

Az angliai magyarok jelentős része szereti a havat, és mivel Nagy-Britanniában kevesebb jut belőle, így mindig élményszámba megy, amikor végre havazik “egy rendeset”.

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 5

Az időjósok szerint egyébként a következő pár nap igen hideg lesz, az ország területének nagy részén kemény mínuszokkal, és egyes északabbra fekvő területeken hóviharokkal is számolni lehet majd. A BBC előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken kicsit enyhülni fog az idő országszerte, de hétvégére újra nulla fok körülre esik majd vissza a hőmérséklet.

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 6

Az utakon országszerte lehet torlódásokra számítani majd a szerdai és csütörtöki napokon, és a Met office sárga figyelmeztetést léptetett érvénybe több országrészen is, ami hóra és jeges utakra figyelmeztet. Mindenki vezessen óvatosan, Londonban meg türelmesen…

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 7

Kommentbe jöhetnek a képek, hogy hol mekkora hó van esett, ha esett!

Szakad a hó Londonban és Anglia több más pontján is 8

Megosztás