Hőségriadó lép érvénybe Anglia hat régiójában a hétvégén 1

Hat különböző területre vonatkozóan hőségriasztást adott ki a brit meteorológiai intézet Angliában a mostani hétvégére.

Hőségriadó lép érvénybe Anglia hat régiójában a hétvégén 3

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) és a Met Office sárga hőség miatti riasztást adott ki Anglia hat régiójára vonatkozóan. Ezek pedig az alábbi területek: London délkeleti része, East Midlands területe, West Midlands, Anglia keleti területei valamint Yorkshire és Humber környéke.

A riasztás péntek déltől vasárnap reggel 9 óráig lesz érvényben, a meteorológiai intézet pénteken 27 és 28 fok közötti hőmérsékletet jósol, majd szombaton az ország egyes részein az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála egészen 30 fokig kúszik majd fel.

Az előrejelzések szerint a magas hőmérsékletek rövid ideig tartanak majd csak, mert a kánikulát zivatarok követik majd, de ha a jósolt magas hőmérséklet bekövetkezne, az valószínűleg hatással lesz az egészségügyi és szociális ellátásra.

Az UKHSA sárga figyelmeztetése azt jelenti, hogy valószínűleg növekedni fog az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele a sérülékenyek és a kiszolgáltatottabb helyzetben lévők körében, és megnő a 65 év felettiek vagy a már meglévő egészségügyi problémákkal küzdő egyének egészségügyi kockázata.

Dr. Agostinho Sousa, az UKHSA extrém eseményekért és egészségvédelemért felelős vezetője ezt mondta: „Ezen a hétvégén fontos, hogy mindenki ésszerű óvintézkedéseket tegyen, miközben élvezi a napsütést és a jó időt. Az előre jelzett magas hőmérsékletek várhatóan rövid ideig tartanak, de a 65 év felettiek vagy a már meglévő egészségügyi problémákkal küzdők számára problémákat jelenthet.”

“Ha vannak ilyen barátai, családtagjai vagy szomszédai, fontos, hogy ellenőrizze őket, és győződjön meg arról, hogy tisztában vannak az időjárással kapcsolatos előrejelzésekkel, és követik a szükséges tanácsokat.”

A Met Office egyik meteorológusa, Dan Harris pedig ezt mondta: „Péntektől emelkedni fog a hőmérséklet, a kontinentális levegő miatt a hőmérséklet pénteken és szombaton Anglia egyes részein elérheti, és egyes helyeken akár meg is haladhatja a 30 fokot. Emellett az éjszakai hőmérséklet is magas marad, különösen a városokban, ami egyesek számára kellemetlenül meleg éjszakát eredményez majd. Szombaton nyugat felől várhatóan csökkenni kezd a hőmérséklet, vasárnap pedig szélesebb körben is csökkenni kezd majd, ahogy záporok és zivatarok söpörnek végig az ország északkeleti részén.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után