Mentőhelikoptert kellett hívni egy lányhoz, aki életveszélyesen megsérült, mikor lezuhant a London belvárosában lévő Trafalgar Square egyik híres bronz oroszlánjáról.

_82415912_coptermartina

A 20-as éveiben járó lány súlyos fejsérülést szenvedett a több, mint 3 méteres zuhanást követően. A londoni légi mentőkhöz szombat este érkezett a hívás. A lányt közel 30 percig a helyszínen kellett ellátniuk az orvosoknak a korházba szállítása előtt. A lány állapota a rendőrség szerint most már nem életveszélyes, és az esetet nem tekintik gyanúsnak, így nem indul nyomozás.

Az elmúlt évek során több kezdeményezés is volt már, hogy ne lehessen a szobrokra felmászni biztonsági okok miatt is, és hogy a szobrokban se tegyenek kárt a turisták. A szobrokat védeni igyekvő Greater London Authority szervezet szerint a turisták maradandó károkat okoznak a 148 éves szobor oroszlánokban. A rájuk történő felmászás azonban nagy divat és sokak szerint a megtiltása nagy közfelháborodást váltana ki.

_82414896_lion

Nagyjából ezer fős tömeg gyűlt össze a baleset, majd a téren leszálló helikopter miatt, ami, mivel nem egy mindennapos esemény rengeteg embert vonzott oda, akik aztsem tudták, hogy mi történt. Sokan csak azt kérdezgették, hogy miféle show, vagy esemény részeként szállt le a helikopter a téren. A sérültet a Royal London Hospital-be szállították és állítólag már túl van az életveszélyen.

_82416454_airambulance

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-32371950