Sokkal keményebb büntetés vár a házibulik résztvevőire a lockdown alatt Nagy-Britanniában 1

Új, szigorúbb büntetések léptek érvénybe azok számára, akik a lockdown ideje alatt házibulikon vesznek részt, és a rendőrség arra figyelmezteti az embereket, hogy igen komoly pénzbírsággal számoljanak, ha megszegik a szabályokat.

Sokkal keményebb büntetés vár a házibulik résztvevőire a lockdown alatt Nagy-Britanniában 3

Aki több mint 15 fős beltéri összejövetelen vesz részt, az a péntek délután öt órakor hatályba lépett új jogszabály értelmében 800 font pénzbírsággal kalkuláljon. Ez Négyszer magasabb, mint a Covid-korlátozások egyéb megszegése esetén szokásos 200 fontos bírság, és a szabály többszöri megszegése esetében az összeg mindig duplázódik, és egészen 6400 fontig emelkedhet.

A kormány azzal indokolta a jóval magasabb pénzbüntetés bevezetését, hogy attól tartanak, hogy egyre több ember fog a lockdown alatt egyre gyakrabban szabályt szegni, és az pedig segíti a vírus terjedését. A rendőrségnek az elmúlt hetekben számtalan alkalommal kellett illegális bulikat és más beltéri összejöveteleket szétoszlatnia, mivel az emberek egyre inkább figyelmen kívül hagyják az otthon maradásra vonatkozó szabályokat.

Ami további szigorítás, hogy mostantól nem csak a bulik, és összejövetelek szervezőit büntetik meg, hanem minden résztvevőt is, akit a helyszínen találnak, ezzel is megpróbálva kedvét szegni a bulizni vágyóknak.

Alex Murray parancsnok, ezt üzente a bulizókank: „Ha illegális összejövetelen, vagy partikon akartok részt venni ezen a hétvégén, akkor mostantól nemcsak nagyon súlyos egészségügyi, hanem sokkal nagyobb pénzügyi kockázatot is vállaltok. Remélem, hogy ezek a megnövekedett bírságok elriasztják a szórakozni vágyókat az egyre nagyobb számban előforduló buliktól – amelyek kétségkívül növelik az egészségügyi szolgáltatásainkon levő, már így is hatalmas nyomást és amelyek potenciálisan elkerülhető halálesetekhez vezetnek. ”

Azok a bírságok, amelyek 200 fontról indítanak, de akár 10 000 fontot is elérhetnek, továbbra is kiszabásra kerülnek a Coviddal kapcsolatos egyéb szabályok megsértése esetén. A csütörtökön közzétett adatok azt mutatják, hogy decemberben és januárban mindössze négy hét alatt közel 80% -kal nőtt a Met által a járvány során kiszabott bírságok száma.

„Tudjuk, hogy vannak olyanok, akik továbbra is figyelmen kívül hagyják majd a szabályokat. A lakosság nagyobbik része azonban, akik annyi áldozatot hoztak a vírus kordában tartása érdekében, azt akarja látni, hogy megtesszük a szükséges intézkedéseket. A rendőrök mostantól sokkal könnyebben és gyorsabban szabják majd ki a pénzbüntetéseket, mert egyszerűen nincs mentség azokra a kirívó, veszélyes és szándékos jogsértésekre, amelyek akkor történtek, mikor a városunk ilyen kritikus helyzetben van” – tette hozzá Murray parancsnok.           Forrás

Megosztás