Sárga időjárási figyelmeztetés lépett életbe Anglia déli részeire: helyenként 100-110 km/h erejű szél is várható 1

Nagy-Britanniában a déli területeken akár súlyos fennakadások is lehetnek az utakon a következő napokban, a széllökések pedig elérhetik a 70 mérföld/órás sebességet is.

Sárga időjárási figyelmeztetés lépett életbe Anglia déli részeire: helyenként 100-110 km/h erejű szél is várható 3

A meteorológiai intézet sárga időjárási figyelmeztetést adott ki Anglia déli partjai mentén, Hastingstől egészen Cornwallig. Erős szél várható Wales déli partjainál is, Barrytől St Davidsig.

Cornwallban és Devonban lehet a legrosszabb az időjárásra számítani a meteorológusok szerint, de máshol is azt tanácsolják az embereknek, hogy tartsák szemmel az időjárási előrejelzéseket és a helyzet alakulásával kapcsolatos bejelentéseket.

A sárga színű riasztás ma este 21 órától holnap délig lesz érvényben.

“Nagyon bizonytalan és kiszámíthatatlan szélre számítunk csütörtökön és pénteken is, ahogy az alacsony légnyomású légtömeg megérkezik Észak-Franciaországból” – mondta a Met Office szóvivője.

„Egyes partszakaszokon és a magaslatokon akár 70 mérföld/órás széllökések is előfordulhatnak.  Néhol lehetnek áramkimaradások is, és a rendkívül érős szél fákat is kidönthet majd.”

Sárga időjárási figyelmeztetés lépett életbe Anglia déli részeire: helyenként 100-110 km/h erejű szél is várható 4

Az utakon mindenki fokozottan figyeljen majd oda, amikor nagyobb járművek mellett halad el ilyen szeles időben. A vonatok, kompok és repülőjáratok esetében is előfordulhatnak késések az időjárási körülmények miatt.

Csütörtökön az erős szél heves esővel párosul, és Anglia délnyugati részén és Dél-Walesben hat óra alatt 30-40 mm is leeshet. A délebbre eső területeken még szombatra is esőt mondanak de a hét végére az időjárás szárazabbra fordul majd.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után