Saját beteg apját verte át, és lopott el tőle 500,000 GBP-ot egy fickó Angliában 1

Négy év börtönt kapott egy volt katona Angliában, aki az apja utolsó éveiben ahelyett, hogy támogatta volna, több százezer fontot csalt ki tőle, és teljesen kiforgatta minden vagyonából.

Saját beteg apját verte át, és lopott el tőle 500,000 GBP-ot egy fickó Angliában 3

A norfolki Attleborough-ból származó 58 éves David Bickel csalárd módon vált tartós meghatalmazottá apja, Peter felett, miután 2015-ben demenciával diagnosztizálták – olvasható a rendőrség által kiadott jelentésben.

Ez lehetővé tette Bickel számára, hogy a bankszámlájáról pénzt utalgasson, készpénzt vegyen le vagy épp ki a befektetésekből és eladja Peter otthonát az ő tájékoztatása és beleegyezése nélkül. Ennek köszönhetően a csaló nem kevesebb, mint 480 201,13 fonttal lett gazdagabb.

Bickel apját egy bentlakásos gondozóotthonba költöztették, de fia nem biztosított neki személyi járadékot. Peter „jelentős méretű” adósságot halmozott fel, mivel ápolási díját nem fizették ki, és 2021-ben úgy halt meg, hogy mindössze 48 penny volt a teljes vagyona.

Mivel fia minden vagyonát ellopta, ez azt jelentette, hogy a 16 másik örökös rokona, köztük három unokája gyakorlatilag nem kaptak semmit az elhunyt hagyatékából, annak ellenére, hogy a végrendeletében megnevezte őket.

A csalásra akkor derült fény, amikor a The Eastern Daily Press szerint néhány hónappal halála előtt majdnem kilakoltatták gondozóházából, mert több mint 85 000 fontot nem fizetett ki. Az ügyészek szerint nincs nyilvánvaló magyarázat arra, hogy Bickel mire költött el ennyi pénzt, mert nem volt sem játékfüggő, és sem alkohol sem drogproblémái nem voltak.

A bíró az ítélet kihirdetésekor azt mondta a vádlottnak, hogy „kitűnően” szolgálta hazáját, de „kihasználta apja rossz egészségi állapotát, és elkezdte elvenni a pénzét”, ami elfogadhatatlan.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után