Ryanair, Wizzair és a többi fapados: melyiknél mit kapunk a pénzünkért 1

Íme itt egy jó kis összehasonlítás, hogy a sokak által ismert és használt olcsó légitársaságok mennyire jók egymáshoz viszonyítva, hol mit kapunk, és ki miben jobb vagy rosszabb. Mindenki döntse el magának, hogy az infók és a személyes tapasztalatok alapján, ki a kedvenc, vagy hogy megéri-e esetleg kipróbálni másikat.

Ryanair

(AW) Ryanair was the highest scoring of the large carriers in the TPA rankings, and seventh overall. Airline rankings reveal conflicting trends in early stages of rebound The overall outlook appears to be brightening for the airline industry, raising hopes that a new upward cycle is beginning. But look below the surface, and a much more complex—and in some cases troubling—picture emerges.

Fedélzetre felvihető poggyász: 55cm x 40cm x 20cm, 10 kg-os súlylimittel, valamint egy 35cm x 20cm x 20cm méretű kistáska.

Feladott poggyász: Egy 15 kg-os bőröndért 25 fontot, egy 20 kg-osért 35 fontot kell fizetni.

Étel: Szendvicsek, rágcsálnivalók, és meleg ételek, mint például sült krumpli is kérhető; egy lasagne 6 euróba kerül.

Ülések: Nem hátradönthető, 76 cm mélységű és 43 cm szélességű ülések; ha mi szeretnénk kiválasztani a helyünket, 4 fonttól tehetjük meg.

Online becsekkolás: Az utazás előtt 30 nappal nyílik meg, és 4 órával a repülés előtt zárul, azoknak, akik fizettek a választott helyükért (7 nappal előtte azoknak, akik nem). A repülés napján, reptéren történő csekkolás 45 fontba kerül – bár ezek a szabályok folyamatosan változnak, ellenőrizzétek a társaság weboldalán!

Amit mi gondolunk: „Ryanair, a légitársaság, amit mind utálunk és szeretünk egyszerre – de talán azért mert ők is szeretik, és utálják az utasokat egyszerre. Valószínűleg a legirritálóbb a feladott poggyászok elképesztően drága ára, ami arra kényszeríti az utasokat, hogy a fedélzetre felvihető csomagokkal utazzanak, miközben a fejek feletti tárolók egyáltalán nem tudják ezt a mennyiséget befogadni. Ezért az utasoknak muszáj végül is leadniuk a csomagjukat, plusz költség nélkül, ami akár egy örömteli bónuszként is felfogható lenne, ha a személyzet mindezt nem úgy hajtaná végre, mint valami megszégyenítő rituálét, és nem tartaná fel a sort. De a legrosszabb, hogy a Ryanair utasok felé mutatott megvetése ellenére, amilyen világutazó mazochisták vagyunk, mégis felszállunk rá, ugyanis kevés cég tudja megverni árban ezeket a nagy kék-sárga légibuszokat.” (Laura Chubb)

easyJet

_80679323_000202839

Fedélzetre felvihető poggyász: 56cm x 45cm x 25cm, és nincs súlylimit.

Feladott poggyász: Egy 20 kg-os bőrönd ára 13 és 30 font között van, az úttól függően.

Étel: Szendvicsek, zabkása és nassolnivaló; egy kis hidegtál 4.5 euró.

Ülések: Nem hátradönthető, 72.5 cm mélységű és 44 cm szélességű ülések; választható helyek 1.99 fonttól kezdődnek (egészen az első sorig, amely 19.99 fontban kerül).

Online becsekkolás: Az út előtt 30 nappal nyílik meg, és 2 órával előtte zárul. Az EasyJetnek nincsenek becsekkoló pultjai, de a csomagleadó pultnál ingyenesen meg lehet tenni, ha muszáj.

Amit mi gondolunk: „Az összes angol légitársaság közül az easyJet próbálta a leginkább demokratizálni a repülést – alacsonyabb árak, és szélesebb választási lehetőségek. Szintén nagyon nagylelkű a fedélzetre vihető poggyászok politikája. Az egyetlen kérésem: kicsit erősítsetek rá a pontosságra. A Ryanairnél arra számítok, hogy időbe odaérek – az easyJetnél alapból késésre számítok.” (Simon Calder)

Norwegian

norwegian-airline-69flight0217

Fedélzetre felvihető poggyász: 55 x 40 x 23cm, valamint egy maximum 25cm x 33cm x 20cm méretű kistáska (a kettő kombinált súlya legfeljebb 15 kg lehet).

Feladott poggyász: 20 kg-ért 40 fonttól kezdődnek az árak.

Étel: A rövidtávú utakon a menü tartalmaz szendvicseket, salátákat, csirke tikkát és zabkását – egy wrap és egy üdítő 6 euróba kerül. Hosszabb távú utakon egy 3 fogásos menü benne van az árban.

Ülések: Hátradönthető, 74-79 cm-es mélységgel, és 44 cm-es szélességgel. Egyes járatokon fizetni kell bizonyos helyekért, ez 7 fontnál kezdődik, más járatokon díjmentesen lehet foglalni helyet a reptéren.

Online becsekkolás: A legtöbb európai járatra 24 órával a repülés előtt elérhető – azonban bizonyos utakra nem -, és a reptéren is ingyen lehetséges a csekkolás.

Amit mi gondolunk: „Többször is utaztam a Norwegiannel mostanában, legutóbb például Krétára. Az ülések nem dönthetők hátra túlságosan, de a kiszolgálás barátságos és hatékony (sokkal jobb, mint amit tapasztaltam más fapados légitársaságnál), és az, hogy ingyen válthasz üléseket, egy óriási bónusz.” (Nicola Trup)

Flybe

2016-01-20-15-43-31-flybe-to-operate-two-brand-new-routes-from-cardiff-for-euro-2016-667-1-image1

Fedélzetre felvihető poggyász: 55cm x 35cm x 20cm, 10 kg-os súlylimittel.

Feladott poggyász: £18.50 15kg-ért, £19 20kg-ért, £24 23kg-ért.

Étel: Szendvicsek, péksütik, és nassolnivalók, áruk 4 fontnál kezdődik.

Ülések: Hátradönthetők, 76 cm-es mélységgel és 43-45 cm-es szélességgel; a foglalásnál ingyenesen választható az ülés.

Online becsekkolás: Az indulás előtti 36, és 2 óra között lehet megtenni, a reptéri becsekkolás ingyenes.

Amit mi gondolunk: „Edinburghba repültem nemrégiben a Flybe-vel, és kellemesen meglepett az egyszerű, de nagyszerű ügymenet. Vagyis, csak nagyjából. A visszaút Londonba kevésbé volt nyugalmas – 90 perces késés a legkisebb magyarázat nélkül. Ráadásul önkényesen (és meg kell mondjam, meglehetősen bunkón) kiállítottak a sorból, hogy megnézzék a kézipoggyászom, mert szerintük túl nagy volt, és a repülő is tele volt. Miközben szemmel láthatóan nem volt nagyobb a poggyászom, mint a megengedett méret, és a felszállás után szembesültem az üresen tátongó poggyásztartókkal is, ahol még bőven elfért volna a bőröndöm.” (Laura Chubb)

Jet2

jet2_boeing_737-330_g-celk_18571121736-970x546

Fedélzetre felvihető poggyász: 56cm x 45cm x 25cm, 10 kg-os limittel.

Feladott poggyász: 22 kg-os táskáért 10 fonttól kezdődnek az árak.

Étel: Rágcsálnivalók, szendvicsek, és meleg ételek is elérhetők, mint például mac&cheese, vagy chilli; egy kis nassolnivaló-dobozka 3.6 fontnál kezdődik.

Ülések: Nem hátradönthető, 71-78 cm-es mélységgel és 43 cm-es szélességgel, a helyfoglalás 8.5 fonttól kezdődik.

Online becsekkolás: 28 nappal az indulás előtt elérhető, és 5 órával a felszállás előtt zárul. A reptéri csekkolás 12 font, ha akkor foglalták a jegyet, 17.5 font az indulás napján.

Amit mi gondolunk: „Nemrégiben repültem Rómából Manchesterbe. Az út maga teljesen rendben volt, bár az ülések kicsit szűkösebbnek tűntek, mint a Ryanairnél vagy a Monarchnál, de a személyzet nagyon kedves volt és segítőkész. Azonban Manchesterben több, mint 90 percig tartott, míg sikerült megkapnunk a csomagjainkat, ami nem lett volna ennyire idegesítő, ha nem mondták volna azt a személyzet tagjai, hogy a poggyászok nagyon hamar itt lesznek.” (Joe Vesey-Byrne)

WizzAir

wizz

Fedélzetre felvihető poggyász: 42cm x 32cm x 25cm, valamint 12.5 font ellenében akár egy  56cm x 45cm x 25cm-es méretű poggyász is felvihető; súlylimit nincs.

Feladott poggyász: 30 kg-ért 28.5 font.

Étel: Egy szendvicset, nassolnivalót és üdítőt tartalmazó csomag 5 fontba kerül.

Ülések: Nem hátradönthető, 71-73 cm-es mélységgel, és 45 cm-es szélességgel, ülést választani 2 fonttól lehet.

Online becsekkolás: 30 nappal az utazás előtt már elérhető, és 3 órával a felszállás előtt zárul. A foglaláskor a becsekkolás a reptéren 5 euróba kerül, de ha az utazás napján akarjuk ezt ott megtenni, többe.

Amit mi gondolunk: „Oh, mennyi mindent tudnék mondani a WizzAirről. Mostanában direkt kerülöm, miután legutóbb semmiféle kommunikációt nem produkáltak, amikor a repülő 7 órát állt Lutonban felszállás helyett, majd egy nagyon hasonló helyzet volt mikor visszafelé jöttem Varsóból. Arról nem is beszélve, hogy a poggyász politikájuk nevetséges.” (Nicola Trup)

Monarch

_91377236_mediaitem91377235

Fedélzetre felvihető poggyász: 56cm x 40cm x 25cm, 10 kg-os súlylimittel.

Feladott poggyász: 15 font egy 20 kg-os táskáért.

Étel: Nassolnivaló-dobozkák, szendvicsek, és meleg ételek az angol reggelitől kezdve a thai curryig. A szendvicsek ára 4.8 font körül van.

Ülések: Egyre kevesebb gépen van hátradönthető ülés; 71 cm-es mélységűek és 51 cm szélesek. Helyfoglalás 3.99 fonttól elérhető.

Online becsekkolás: Az utazás előtt 28 nappal elérhető, és 6 órával az indulás előtt zárul. A reptéren való becsekkolás ingyenes.

Amit mi gondolunk: „A Monarch egy jó, megbízható légitársaság, amelyet a versenytársai lényegesen elnyomnak. Én azt tapasztaltam, hogy a személyzet remek. De az a politikájuk, hogy muszáj vagy fizetni a helyért, ha online akarsz becsekkolni, meglehetősen kellemetlen.” (Simon Calder)  Forrás   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után