Rishi Sunak 18 éves korig kötelezővé akarja tenni a matematikát minden diáknak Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak várhatóan holnap jelenti be, hogy a matematika tanulást 18 éves korig mindenki számára kötelezővé akarja tenni a szigetországban. A miniszterelnök a 2023-as év első beszédében új tervet mutat be a számolási készség fejlesztését illetően Angliában.

Rishi Sunak 18 éves korig kötelezővé akarja tenni a matematikát minden diáknak Nagy-Britanniában 3

Jelenleg az Egyesült Királyság az egyik utolsó olyan ország a világon, amely nem követeli meg a gyerekektől, hogy 18 éves korukig fixen tanuljanak matematikát valamilyen formában. A kutatók még a „matematika miatti szorongást” is vizsgálják, amely a brit gyerekek körében elterjedt probléma.

Mr. Sunak azzal érvelt, hogy a „helyes terv” mellett „nem lát okot” arra, hogy „miért ne vehetné föl a versenyt ez az ország a világ legjobb oktatási rendszereivel”. A tervezetet a hírek szerint jövőre bocsátanák majd nyilvánosság elé. A miniszterelnök fel akarja hívni a figyelmet a számolási készségek fontosságára, hangsúlyozva, hogy a munkák a jövőben várhatóan több „elemző készséget” igényelnek majd.

A PA hírügynökség szerint a kormány láthatóan nem tervezi, hogy minden 16 éves számára kötelezővé tegye matematikát az „A-level”-hez  – a további részleteket pedig hamarosan ismertetik. A miniszterek ehelyett a meglévő útvonalakat vizsgálják, mint például a Core Maths képesítések és a T-level, valamint más innovatívabb lehetőségeket.

Mr. Sunak szerdai bejelentése a munkáspárti vezető Sir Keir Starmer 2023-as első beszéde előtt érkezik, ami csütörtökön esedékes. Egy munkáspárti forrás a következőket mondta: „Kétségbeesésükben, hogy Sunak beszéde ne Keir beszéde után történjen meg, a Downing Street kimutatta a foga fehérjét vagyis, hogy semmi mást nem tudnak adni az országnak, csak egy kis extra matematikát.”

„Miközben az egészségügy darabjaira hullik 12 év tory uralom után, és a bűnözők terrorizálják az utca emberét, a dolgozók pedig azon aggódnak, hogy elég-e a pénzük hónap végéig, az országnak joga van megkérdezni: ez minden?”

Eközben Munira Wilson, a liberális demokrata oktatási szóvivő azt mondta, hogy a bejelentés „a miniszterelnök részéről a kudarc beismerése egy olyan konzervatív kormány nevében, amely annyira elhanyagolta gyermekeink oktatását. Ha Rishi Sunak komolyan gondolja, hogy javítani szeretne a helyzeten, akkor kezdje azzal, hogy valódi tervet készít az ehhez szükséges tanárok toborzására és megtartására.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után