Rengeteg család kezdett el befogadni afgán menekülteket otthonaikba Nagy-Britanniában 1

Nagy-Britanniában országos szinten hirtelen megemelkedett azoknak a családoknak a száma, akik felajánlják a szigetországba érkező afgán menekülteknek, hogy ideiglenesen befogadják őket saját otthonaikba.

Rengeteg család kezdett el befogadni afgán menekülteket otthonaikba Nagy-Britanniában 3

Kabul eleste után sok ezer állampolgár menekült el az országból, amilyen hamar csak tudott, elsősorban is azok, akik a brit vagy amerikai katonaságnak dolgoztak, félve a megtorlástól. A brit kormány az Afganisztánban kialakult krízishelyzet kapcsán ígéretet tett arra, hogy Nagy-Britannia összesen 20 ezer menekültet fogad be – köztük ötezret a következő 12 hónapban -, de ennél jóval többen is érkezhetnek nem hivatalos keretek közt.

Sara Nathan, aki a Refugees at Home nevű jótékonysági szervezet társalapítója, amely összekapcsolja azokat az embereket, akiknek van szabad szobájuk a házukban a menekültekkel, nemrégiben azt mondta, hogy a szervezettel több, mint 100 újabb család vette fel a kapcsolatot, akik jelezték, hogy átmenetileg szívesen szállásolnak el az országba érkező afgán menekülteket.

„Elképesztően sok segítséget kapunk, és rengeteg ember jelezte, hogy szívesen fogadnak be menekülteket. Csak az utóbbi pár napban vagy 100 család jelezte segítő szándékát, ami fantasztikus.” – nyilatkozta Ms. Nathan.

Ms. Nathan és családja menekültek tucatjait látta már vendégül nyugat -londoni otthonában, 2016 decemberétől kezdődően. Azóta a család számos menekültet és menedékkérőt fogadott már be a világ különböző részeiről – beleértve Szíriát, Egyiptomot, Nigériát, Pakisztánt, Eritreát, Szomáliát, Szudánt és Afganisztánt. Voltak akiket csak pár napra, de olyanok is akadtak, akiket 10 hónapra.

Az otthonukba befogadott menekültek között fordultak elő a háború vagy politikai üldöztetés elől menekülők, az LMBTQ+ közösség tagjai és az emberkereskedelem áldozatai egyaránt.

Ms. Nathan azt is elmondta, hogy: „Ha az emberek beszélni akarnak, akkor majd fognak is maguktól, de nem szabad elvárnunk, hogy a vendégszeretetünkért cserébe, a menekültek minden kérdésünkre válaszoljanak azokról a borzalmas dolgokról, amelyek velük történhettek.”

A Refugees At Home eddig közel 2500 menekültet szállásolt el családoknál az elmúlt hat évben, összesen 187.740 éjszakára. Ms. Nathan elmondta, hogy sokan aggódhatnak amiatt, hogy egy idegent engednek be otthonukba, de számíthatnak arra, hogy a jótékonysági szervezettől rengeteg támogatást kapnak majd. Azt is hozzátette, hogy egy ilyen cselekedet, és élmény, lehet, hogy nem is gondolnánk, de sokak számára sorsfordító lehet, és a befogadó család számára is örökre megváltoztathatja az ilyen jellegű dolgokhoz való hozzáállását.

„Olyanokkal találkozunk, akikkel amúgy soha az életben nem találkoznánk, és megosztjuk az ételünket olyanokkal, akikkel amúgy ilyet soha nem tennénk. Elképesztően jó érzés az, hogy habár nem tudsz csodát tenni, de legalább tettél valami jót önzetlenül. Egy kicsit azt érezheted, hogy nem vagy teljesen tehetetlen a sok szörnyűséggel szemben, ami a világban történik.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után