Egy 30 fős maszkos banda üvegekkel és más, a kezük ügyébe akadó tárgyakkal támadt a rendőrökre London keleti részén, miután azok egy megkéselt fiatal fiú segítségére siettek.

stream_img (2)

A csapat üvegekkel és más tárgyakkal dobálta a járőröket a Chatsworth Roadnál, Hackney területén, este 11:30 körül szombat éjjel.

A rendőrök a helyszínen egy 18 éves fiatal fiút találtak, súlyos szúrt sebekkel a törzsén. Azonnal kórházban szállítottak, és az ápolása jelenleg is tart. Állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A helyi lakókat, akik végignézték, mi történik, valósággal sokkolta az eset.

„Valami szörnyűt láttam az előbb a Chatsworth Roadnál. Nem tehettem semmit. Borzasztó érzés.” – írta twitteren az egyik szemtanú.

„Most láttam, ahogy üveggel megszurkálnak egy kisfiút a Chatsworth Roadnál. Csak ott hevert a földön. Remélem, túléli! Ezek a mai fiatalok…” – tette közzé egy másik, az eseményeket végignéző személy.

Egy másik 18 éves fiatalt éppen jelenleg is kihallgatnak az ügy kapcsán, miután az éjjel letartóztatták a csetepatéban való részvétel és fegyver birtoklása miatt.

„A helyszínre érkező rendőrök épségét egy nagyobb, közel 30 főből álló banda, veszélyeztette. Maszkokkal takarták el az arcukat, és üvegekkel és más tárgyakkal hajigálták a járőröket. Szerencsére a egy rendőr sem sérült meg.” – tette közzé a Scotland Yard.

A helyszínen lévő nyomozók jelenleg a szemtanúkat kérdezik ki. Bárkinek, bármilyen hasznos információja van a tegnap éjjeli eseményekről, hívja a 0800 555 111-es számot.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/crime/masked-mob-attack-police-officers-with-bottles-after-teenager-is-stabbed-in-hackney-10031551.html