Rasszista támadás a londoni metrón: rengetegen kiakadtak a fehér srác viselkedésén 1

Sokakat felháborított és megdöbbentett a videó, ami nem olyan rég került fel az internetre és egy fiatal fehér srác látható rajta, amint a székeken ugrál és a majmok viselkedését utánozza egy rasszista és agresszív megnyilvánulás részeként. Az eset a londoni metró egyik járatán történt és egy fekete sráccal kialakult vita következménye volt.

A 27 éves Mohammed Dirir volt a videó készítője és egyben az a személy is aki ellen a rasszista, gyűlölködő támadás irányult. Az incidens pénteken késő este történt a Northern Line vonalán, pont mielőtt a járat beért volna a Kennington station nevű állomásra.

Rasszista támadás a londoni metrón: rengetegen kiakadtak a fehér srác viselkedésén 3

A videót készítő színes bőrű srác azt nyilatkozta, hogy a képsoron látható, kék dzsekis fickó, aki őt próbálta megalázni, már korábban is csinálta ezeket a majmokat imitáló mozdulatokat, mielőtt ő elkezdett volna videózni. Dirir eztán szólította fel a srácot, hogy csinálja azt amit az előbb csinált, azzal bíztatva őt, hogy majd instagramon milyen híres lesz”.

A fehér srác annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy videózzák, teljesítette a kérést, és felugrott a székekre, a korláton is himbálózott kicsit és közben majom hangokat adott ki valamint rájuk jellemző mozdulatokat tesz a karjaival.

A fekete srác később azt mesélte, hogy annak ellenére, hogy többször megkérte őket, hogy hagyják békén és hogy kérjenek bocsánatot, ezt nem tették meg csak folyamatosan röhögtek rajta és tovább viccelődtek vele.

„A rasszizmus továbbra is létezik és itt van köztünk. Üzenem minden színes bőrű embertársamnak, hogy legyünk erősek. Vessünk véget ennek a „kórnak” egyszer és mindenkorra.” – írta Dirir a videója mellé, amikor felrakta a közösségi oldalra. A videót mostanra már elképesztően sokan látták és sok ezer ember meg is osztotta.

„Hat fehér bőrű rasszista személy majom hangokat kezdett utánozni a metrón csak azért, mert a haverom fekete. Az egyik személy ezt követően elkezdett a kapaszkodókon himbálózni, majd az arcát odatolta egészen közel a sráchoz és pofákat vágott. Ezeket az embereket azonosítani kell, és meg kell büntetni a tettükért. Az a tény, hogy valaki részeg nem lehet kifogás ilyen esetekben.” – írta a sértett fél barátja.

https://www.youtube.com/watch?v=5BCP0fZGscw

Mohammed azt nyilatkozta, hogy egy darabig igyekezett ügyet sem vetni a dologra, de az egyik srác ezt követően elkezdett neki mutogatni, jelezvén, hogy igen róla van szó és ő a poén tárgya.

„Megkérdeztem tőle, hogy minden oké haver? Erre ő odafordult a haverjaihoz és hangosan elkezdte nekik ecsetelni h milyen hülye vagyok, hogy fel se fogom, hogy rólam van szó. Próbáltam levideózni az egészből amennyit csak lehetett, és amint látható, eléggé rasszisták voltak. Elkezdhettem volna velük verekedni, de akkor mindenki csak azt mondaná, hogy gyűlölettel reagáltam a gyűlölködésre, ami csak olaj a tűzre. Engem úgy neveltek a szüleim, hogy inkább szeretet mutassak ki és megpróbáltam a viselkedésemmel példát mutatni. Amúgy meg mindenki látta, hogy mi történt…”

Mohammed egyébként már 8 éve Londonban él és Hollandiából költözött a szigetország területére. Jelenleg saját kisvállalkozását egyengeti, melyet nem olyan rég alapított. Az eset ami vele történt nem az első, és sajnos nem is az utolsó. A londoni rendőrség egyik szóvivője azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy tudnak a videóról, és minden ilyen jellegű feljelentést komolyan vesznek.    Forrás

Megosztás