A délutáni csúcsforgalom során az egyik metrószerelvényre ráomlott a metrójárat plafonjának egy darabja, amikkor a felettük dolgozó munkások tévedésből keresztül fúrták azt.

800_6lkgpsyruxbtsdnudmq2omu8x0de7kp5

Az utasok elmondása szerint pillanatok alatt kitört a pánik az esemény következtében, és többen megpróbáltak átmenekülni másik vagonba, amikor a törmelék a metró tetejére zúdult menet közben. A járat a Central line vonalán haladt nyugati irányba és épp White City megállóhoz közeledett, amikor a baleset megtörtént. Egyes faldarabok rögbi labda nagyságúak voltak, amik a szerelvényre estek, szerencsére nem nagy magasságból.

A Central line metróvonalát emiatt le is zárták vagy három órára délután 5:30-tól Marble Arch és Shepherd’s Bush megállók közt. A törmelék eltakarítása és a mennyezet burkolatának megjavítása miatt nagy késések voltak a vonalon, ami egyébként is sokszor a legzsúfoltabb és a leglassabb egész Londonban.

Cb2dcgMWwAAywB8

A TfL mai bejelentésében azt nyilatkozta, hogy a Westfield nevű hatalmas bevásárlóközponthoz építenek épp egy közel 1 milliárd fontos kiegészítő épületrészt, és a munkások véletlenül, tévedésből fúrták át a metrójárat falát. Ez a fal egyébként jó 100 méterrel van a föld alatt, így képzelhetjük mekkora építkezés zajlik, bár felmerül a kérdés, hogy hogy lehet valamit ennyire elnézni.

„Baromi hangos volt. Mindenki nagyon megijedt. Az emberek ijedten és hitetlenkedve néztek körbe, hogy mi történik. Sokan azt hitték, hogy megtámadták a metrót. Volt, aki megpróbált átmenekülni a mi vagonunkba. Vagy 30 másodpercen keresztül hullott a törmelék. Valaki meg megnyomta a vészjelzőt. Aztán hirtelen ott voltunk az állomásnál, és mindenki olyan gyorsan kimenekült a metróból, ahogy csak tudott.” – mesélte a 27 éves Lawrence Kenny, aki maga is a járaton utazott.

Tubesuspension

Sem a szerelvénynek sem a sínpályának nem lett komoly baja a lehulló betondaraboktól, így néhány órával később, a lyuk betömése és a törmelék eltakarítása után a szakasz újra járható volt. A TfL operatív igazgatója bocsánatot kért mindenkitől aki a járaton volt és azoktól is, akiket érintett a metróvonal ezen szakaszának rövid leállása.   Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára