Egy új technológiával készült, pisi visszaverő festékkel vennék fel a küzdelmet Manchester városában a részeg, mindenhova odavizelő emberek ellen.

_81402228_wildpinkler

A brit nagyváros tanácsa a közterületeket, és a belváros épületeinek falait egy forradalmian új festékkel festetné le, ami egyszerűen csak visszaver mindent, amit ráfújnak, vagy locsolnak. Az ötlet azután jött, hogy Németországban, Hamburg városában ezt a technológiát már kipróbálták, és bevált.

A város vezetősége már megkezdte a tárgyalásokat a festéket gyártó céggel. A festék neve Ultra-Ever Dry, és a készítői azt mondják, hogy gyakorlatilag majdnem minden folyadékot visszaver. Idén, pár hónappal ezelőtt Hamburg piros lámpás negyedében már igen nagy sikert aratott a találmány, így várhatóan egyre több városban fog elterjedni.

_81455406_peebacksign

Nem ez az első eset, hogy „ellenséges építészeti alkotásokkal” igyekeznek megváltoztatni az emberek szokásait. Emlékezzünk csak vissza a fém tüskékre, amiket egyre több épület elé fektetnek le, hogy a hajléktalanok ne ott aludjanak.

Hamburg lakói közül többen is azt nyilatkozták, hogy az ötlet jó, a festék tényleg működik, és jó, hogy a probléma végre megkapta azt a mértékű figyelmet, amit már rég meg kellett volna kapnia.

Ez nem is baj, ugyanis manapság a hajléktalanok, az ostoba, felelőtlen emberek, és a részegen mindenhova odapisálók ellen valahogyan fel kell venni a harcot, hogy a környezetünk élhető maradjon, és ez egy ötletes formája a probléma megoldásának.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-manchester-32398017