A Tesco áruházlánc történetének legnagyobb veszteségét könyvelhette el, ugyanis a 2015 februárjával bezárólag eltelt 12 hónap alatt 6.4 milliárd font veszteséget termelt.

tesco2_2122832b

Ez óriási visszaesés, pláne, ha azt is számításba vesszük, hogy egy évvel korábban 2.26 milliárdos profittal zárt az óriás vállalat.

Ez a veszteség a legnagyobb a brit kiskereskedők történelmében, sőt az egyik legnagyobb a Nagy-Britanniában lévő vállalati szférában is. A 6.4 milliárdos veszteségből 4.7 milliárd font a cég által birtokolt ingatlanok, áruházak értékének eséséből fakad, melyek közül úgy volt, hogy 43 be is zár ebben a hónapban Nagy-Britanniában.

Dave Lewis, a Tesco vezérigazgatója beismerte, hogy ez egy nehéz év volt az áruházlánc számára. Véleménye szerint ez a borzasztó eredmény a piaci körülmények változásának, és a Tesco versenyképességének romlásának tudható be. A vállalat szerint az európai áruházaik elmúlt éves gyatra teljesítménye a konkurens, mindent leárazó kiskereskedelmi áruházláncok terjeszkedése és piaci részesedésük növekedése miatt volt.

„Szembenéztünk a szomorú valósággal, elkönyveltük a veszteségeket, és megkezdtük az újjáépítést, aminek nyomán már bíztató jeleket tapasztaltunk.” – nyilatkozta Dave Lewis, vezérigazgató.

Az áruházláncra azonban így is nehéz év vár, főleg, hogy még mindig tart ellene az eljárás, miután a féléves profitját tavaly augusztusban 263 millió fonttal túlbecsülte. Egyesek szerint ez nem csak simán egy rossz év volt, hanem ez egy olyan lavinát elindító folyamat kezdete is lehet, ami fekete lyukként tüntet el, egy egykor hihetetlenül erős és stabil márkát, ha a vezetőség nem figyel oda.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32408661