Parlamenti ülés közben kapták rajta, ahogy épp pornót néz a telefonján az egyik képviselő Angliában 1

A kormány már vizsgálja azt az állítást, amely szerint egy konzervatív képviselő pornográf felvételeket nézett a telefonján a brit parlament alsóházában. Chris Heaton Harris azt mondta, hogy „azonnali lépéseket tesznek” a történtek kapcsán.

Parlamenti ülés közben kapták rajta, ahogy épp pornót néz a telefonján az egyik képviselő Angliában 3

A Mirror értesülése szerint egy miniszter asszony, aki azt mondta, hogy akkor pont a férfi mellett ült, nem sokkal később beszámolt kollégáinak az esetről a tory parlamenti képviselők tegnap esti westminsteri találkozóján. Brendan Clarke-Smith, tory parlamenti képviselő a BBC Politics Live című műsorában az incidens kapcsán azt mondta:

„Ez tényleg minden munkahelyen elfogadhatatlan… ha valaki ezt tette, akkor teljesen jogosan számíthatunk rá, hogy ennek következményei lesznek.” Azt mondta, hogy „ő azonnal szólna”, ha látná, hogy ez történik, és hozzátette: „Azt hiszem, ez hihetetlenül kiábrándító. Azt remélné az ember, hogy amikor az alsóházban az ülésen vannak, arra koncentrálnak, amit csinálnak, és nem a mobiltelefonjukra. Nekem amúgy még netem sincs odabent…”

A Mirror három forrásra is hivatkozott, amelyek szerint körülbelül egy tucat női tory képviselő beszélt a tegnap esti ülésen a kollégáik szexizmusáról és esetenként zaklatásról. A kinyilatkoztatás azután történt, hogy a nőgyűlölet a politikai berkekben előtérbe került a The Mail on Sunday egyik riportjában, amely egy névtelen tory képviselőt idézett, aki azzal vádolta Angela Raynert, a Munkáspárt helyettes vezetőjét, hogy a PMQ-ban keresztbe tette majd széttette a lábát, hogy ezzel próbálja megzavarni Boris Johnson figyelmét. Ms. Rayner visszavágott a rá irányuló „szexista rágalmakat” illetően, miután a The Mail On Sunday szerkesztője megtagadta vele a találkozót, hogy megvitassák a szóban forgó cikket.

Ami viszont a pornót néző képviselőt illeti, vizsgálat indult az eset kapcsán a Konzervatív Párton belül, miután ma napvilágot látott ez a sokkoló vád. A miniszter asszony azt mondta a The Timesnak, hogy ez már nem az első alkalom, hogy pornónézésen kapja a képviselőt, aki felnőtt videókat nézett mind az alsóházban, mind egy másik alkalommal egy bizottsági ülésen. Állítólag fotót is akart róla csinálni bizonyíték gyanánt, de arra nem volt alkalma.

A történteket követően állítólag a konzervatív párt egy belső meetinget tartott az incidens kapcsán, ahol vagy egy tucat női tory képviselő beszélt arról, hogy milyen jellegű zaklatásoknak estek már áldozatul. Körülbelül 40-50 „döbbent” tory képviselő hallgatta meg a történeteiket. Theresa May volt miniszterelnök állítólag szintén jelen volt és hallgatta a felháborító történeteket, miközben a szemei „szikrákat szórtak”.

Egy képviselő azt mondta: „Mindenki szörnyű történeteket osztott meg arról, hogy miket csináltak velük a parlament falai közt a férfi képviselők.” Chris Heaton-Harrist állítólag „megdöbbent” az állítások hallatán.

Összesen 56 brit parlamenti képviselőt vádolnak szexuális visszaélésekkel – közülük három személy pedig Johnson kabinetjének a tagja, derült ki egy hétfői jelentésből.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után