Péntek délután lövések dördültek el London legnagyobb vásárlóutcáján: pánik és rendőrök mindenhol 1

Fegyveres rendőrök ürítették ki délután 5 óra körül London központjának egy részét, miután többen is pisztolylövéseket hallottak az Oxford street és az Oxford Circus metróállomás közelében. A tömeges pánikot kiváltó dörrenésekről azonban továbbra sem tudták a rendőrök bebizonyítani, hogy lőfegyvertől származtak volna.

Péntek délután lövések dördültek el London legnagyobb vásárlóutcáján: pánik és rendőrök mindenhol 3

A rendőrség azt mondja, „terrorizmushoz kapcsolható cselekményként kezelik”, azonban egyelőre nem tudnak sérülésekről. „Terrorelhárító egységek és rendőrök is a helyszínen vannak és igyekeznek kezelni a fennálló szituációt” – mondta a Met szóvivője.

Péntek délután lövések dördültek el London legnagyobb vásárlóutcáján: pánik és rendőrök mindenhol 4

„Ha valaki jelenleg az Oxford streeten, vagy a közelében tartózkodik, menjen be a legközelebbi épületbe, és maradjon ott, amíg más utasítást nem kap. Mindenki más pedig kerülje el a környéket.”

A szemtanúk szerint a helyszínen pánik alakult ki, és több száz ember menekül el az Oxford street környékéről, többen könnyeikkel küszködve. Igaz, látszik felszálló füst is és a magas rendőrkészültség, de egyelőre nem tisztázott, hogy mi történt pontosan a metrómegállóban vagy a környékén. Bármi is történt, pont a Black Friday miatti szokásosnál is nagyobb vásárlótömeg közelében volt, a világ egyik legnagyobb vásárló-utcájában.

Péntek délután lövések dördültek el London legnagyobb vásárlóutcáján: pánik és rendőrök mindenhol 5

Az egyik közelben tartózkodó férfi azt mondta, ő is és a kollégáig is olyan durranásokat hallottak, mintha fegyvert sütöttek volna el. „Az emberek elkezdtek elrohanni a bolt előtt, ellenkező irányból pedig egyre több rendőr érkezett. A srácok is azt mondták, hogy olyan volt, mintha egy lövés dördült volna el” – meséli.

Péntek délután lövések dördültek el London legnagyobb vásárlóutcáján: pánik és rendőrök mindenhol 6

Twitter videókon az is hallatszik, ahogy a hatóságok rákiabáltak a helyszínen lévő emberekre, hogy meneküljenek be a legközelebbi épületekbe. „Mindenki futott, mint az őrült, rengetegen könnyek között, a szatyraikat eldobálva” – mondja a BBC egyik riportere, aki éppen a helyszínen vásárolt. „Nagyon pánikszerű jelenet alakult ki másodpercek alatt.”

A rendőrség szerint egyelőre nem tudnak arról, hogy valakit meglőttek volna, és nem azonosítottak egy gyanúsítottat sem. „Egyelőre nincs nyoma lövöldözésben, vagy feltételezett elkövetőnek, de egységeink továbbra is a helyszínen vannak, és igyekeznek tisztázni a helyszínt.” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője. Néhány perccel ezelőtt újra megnyitották az Oxford Circust is.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után