Egy úttörő technikai kísérlet segítségével látszódni fognak az utasok egy londoni busz útvonalon. Egy intelligens kamera be fogja olvasni, amikor az utasok leülnek, így a felszálló emberek látni fogják, hogy hány szabad férőhely van még az emeleten.

pa-19694015-e1421139774132

A „felső üléseket jelző technikát” idén fogják kipróbálni az 59-es útvonalon a King’s Cross és a Streatham Hill között. Alacsony felbontású képekkel fognak megjeleníteni egy élő diagramot, ami megmutatja a felső szinten elfoglalt helyeket.

A szabad ülőhelyek megmutatásának célja, hogy arra ösztönözzék az utasokat, hogy felmenjenek az emeletre és enyhítsenek az alsó szinten gyakran betömörülő tömegen. Simon Reed, a TfL nevű technikai szolgáltató csoport vezetője ezt nyilatkozta: „Azt akarjuk, hogy az utasok a legkorszerűbb technológiát élvezhessék, ezáltal könnyebbé és kényelmesebbé téve utazásukat.”

„Ez a projekt egy 2014-ben megszervezett egyszeri jármű kísérletre épít és érthető, valamint praktikus segítséget nyújt egyértelmű információközléssel a felszállás pillanatában.”

london-bus-passenger-occupancy

„Amint kibővítjük a projektet, lehetőségünk nyílik többet megtudni arról, hogy hogyan fog működni nagyobb kiterjesztésben és milyen hatást gyakorol majd az utasok tapasztalataira.”

Robert Heylen, az ügyvezető igazgató azt nyilatkozta: „Nagyon örülünk, hogy partneri megállapodást köthettünk a TfL vezetőségével a fejlesztési kérdésekről és tárgyalást indíthattunk erről az új technológiáról. Reméljük, hogy sok előnye származik majd belőle az autóbuszok utasainak.”

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/bus-cameras-set-to-scan-passengers-to-show-how-many-seats-are-free-upstairs-10163993.html