Lehull a lepel, ugyanis kiderült az, amit már mindenki tudott, csak sokakat nem hagytak szóhoz jutni a médiában. A bevándorlók mégsem olyan ártalmasak a brit gazdaságra nézve, sőt igencsak nagy igény mutatkozik rájuk.

workers

Számos nagyobb cég vezetősége győzködi a politikusokat, hogy a bevándorlásról ne érzelmi alapon hozzanak döntést, és hagyják, hogy még több külföldit alkalmazhassanak. A londoni kereskedelmi kamara felmérése szerint a brit fővárosban lévő cégek több, mint 50%-a képtelen, vagy csak nehézkesen tud tapasztalt munkaerőre szert tenni.

Ez az eredmény annak ellenére áll fenn, hogy egy nemrégiben készült felmérés szerint a fiatal, hadra fogható, iskolát végzett munkaerőből 106 ezer fő jelenleg is munkát keres.

A bevándorlás egyébként köztudottan egy kulcsfontosságú kérdés a londoni szavazók körében, melynek kapcsán közvélemény kutatás is indult, aminek jelenlegi állását mutatja az alábbi diagram is. Ebből jól látszik, hogy a lakosság túlnyomó többsége továbbra is bevándorlás ellenes.

immigration poll

Érdekesség, hogy az oxfordi bevándorláskutató intézet egy tanulmánya szerint, habár a konzervatív párt hatalomra kerülése óta a bevándorlók száma az egekbe szökött, a munkát vállaló külföldiek száma drasztikusan csökkent. Míg az éves nettó bevándorlás csaknem 300,000-re rúg, addig az elmúlt 5 év során 117,000-rel lett kevesebb a munkát vállaló bevándorlók száma, mint a munkáspárt legutóbbi ciklusa alatt.

A kereskedelmi kamara a miniszterekkel próbál tárgyalni, hogy lazítsanak a bevándorlási törvényeken, hogy könnyebben tudjanak akár az EU-n kívülről érkező munkaerőt is alkalmazni.

„Nem érzelmi alapon kell meghoznunk a döntést a bevándorlók kapcsán, hanem egyszerűen csak a gyakorlati következményeket kell számba vennünk, hogy mi lesz, ha meggátoljuk, hogy az emberek egy olyan helyre jöhessenek, mint London.” – nyilatkozta a kereskedelmi kamara vezetője.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.itv.com/news/london/2015-04-09/business-bosses-demand-more-foreign-workers-are-recruited-in-london/