Összeomlott egy épület Londonban – több lakónak is egy hajszálon múlott az élete 1

A lakók többen is azt mesélték, hogy alig tudtak kijutni az épületből időben, amikor az egyszer csak elkezdett összeomlani körülöttük.

Összeomlott egy épület Londonban – több lakónak is egy hajszálon múlott az élete 3

A mentőket az észak-londoni Stoke Newington High Streethez riasztották péntek reggel, miután az egyik épület falából nagyobb darabok kezdtek el leomlani és az állványzat egy része is összeomlott. Az egyik videofelvételen az is látható, ahogy a helyszínen dolgozó munkások üvöltöznek az arra járó gyalogosoknak, hogy álljanak hátrébb, nehogy eltalálja őket a lezuhanó törmelék.

Több mint egy tucat lakót evakuáltak az üzletek feletti lakásokból, a tűzoltók pedig arra szólítottak fel mindenkit, hogy ha tehetik kerüljék el a környéket. Az egyik személy azt mesélte a LondonWorldnek, hogy „olyan volt, mint egy földrengés, amikor a nagyobb darabok elkezdtek leomlani. Többen is attól tartottak, hogy valaki meghalhatott odabent.”

Összeomlott egy épület Londonban – több lakónak is egy hajszálon múlott az élete 4

Beth Clifton pedig azt mesélte az Evening Standardnek, hogy ő szerencsére jól van, de ha „20 másodperccel előbb érkezik oda, akkor most nem így lenne.”

Egy nő ezt írta a Twitteren: „Szörnyű volt. Pár másodpercre voltam csak attól, hogy oda érjek az állványzat alá, amikor ez történt. Valamit tenni kell ezekkel a nem biztonságos épületekkel. Nagyon megijedtem attól, hogy valaki volt alatta, amikor megtörtént. Sokan voltak az utcán.”

Összeomlott egy épület Londonban – több lakónak is egy hajszálon múlott az élete 5

A londoni tűzoltóság szóvivője így nyilatkozott: „A tűzoltókat a Stoke Newington High Streeten egy részleges épület összeomláshoz hívták ki. Számos üzlet előtti állványzat és a tetőből nagyobb darabok omlottak le, és zuhantak a járdára. Körülbelül 20 embert evakuáltak az érintett, megrongálódott ingatlanokból az épület hátsó részén keresztül. Az embereket arra kérték, hogy kerüljék el a környéket.”

Összeomlott egy épület Londonban – több lakónak is egy hajszálon múlott az élete 6

A londoni mentőszolgálat szóvivője ezt mondta nem sokkal a történtek után: „Ma reggel 9.26-kor hívtak bennünket, hogy a Hackney területén lévő Stoke Newington High Streeten történt egy incidens. Számos egységet küldtünk a helyszínre. Első orvosunk körülbelül két percen belül oda is ért. Munkatársaink segítik a helyszínen dolgozó többi egység munkáját. A helyszínelés még mindig tart.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után