Már 7000 GBP-t keresett egy férfi Londonban csak azzal, hogy kiadta a parkolóhelyét 1

Egy londoni férfi, aki egy bankban dolgozik, azt mesélte, hogy 7000 fontot keresett egyszerűen csak azzal, hogy elkezdte bérbe adni parkolóhelyeit. A 35 éves Alessandro Rossi hat évvel ezelőtt kezdett bérbe adni két kihasználatlan parkolóhelyet a kelet-londoni Dalstonban található otthona mellett, hogy némi plusz pénzt keressen.

Már 7000 GBP-t keresett egy férfi Londonban csak azzal, hogy kiadta a parkolóhelyét 3

Havi 100 fontért hirdeti a helyeket, és becslései szerint már 7000 fontot keresett úgy, hogy még csak nincsenek is folyton kibérelve. A pénz segített neki fedezni egy sor európai nyaralást. Azt mondta: „Amikor megvettem a lakást, két parkolóhelyet is adtak hozzá, amelyekre nem volt szükségem, mert soha nem volt autóm, és még mindig nincs. Számomra ez egy nagyon jó lehetőség volt, hogy pénzt keressek. Őszintén szólva, a parkolóhelyekből származó bevétel nagyon hasznos volt.”

„Kifizetem belőle a tömbház közös költségét, aztán a többi pénzt másra tudom fordítani. Ez az a fajta pénz, amit pont el lehet költeni néhány extra kiruccanásra az év során. A családom Olaszországból származik, így viszonylag gyakran tudok visszamenni oda – utoljára karácsonykor voltam.”

„A párom családja pedig Spanyolországból származik, így a helyek bérbe adása azt jelenti, hogy gyakrabban mehetünk és látogathatjuk meg mindkettőnk családját.”

Rossi, akinek nincs saját autója, a YourParkingSpace webhelyet használja, hogy bérbe adja a pakolóhelyeket. Egyszerűen csak havonta felrakja a hirdetéseket a netre, és nagyon mást nem is kell csinálnia. A parkolóit használók közt voltak szomszédok, akiknek extra helyre van szükségük, vagy épp távolabbi területekről kocsival bejáró személyek.

Már 7000 GBP-t keresett egy férfi Londonban csak azzal, hogy kiadta a parkolóhelyét 4

„Érdekes módon ez egyben egy jó lehetőség volt megismerni a szomszédaimat. Kiadtam egy orvosnak például, aki a szomszéd háztömbben lakik, és most már barátok vagyunk. Egyszer meg kiadtam a parkolót egy kis étteremlánc tulajdonosának, vele is jókat beszélgettünk, és még adott is nekem néhány utalványt.”

„Kezdetben többnyire a környéken lakóknak adtam bérbe, de hamar feltűnt, hogy milyen sokan szeretnének parkolóhelyet akik messziről járnak be, és innen meg gyalog vagy tömegközlekedéssel mentek dolgozni.”

Mr. Rossi hozzátette, hogy ez azért is jó biznisz mert „alacsony a karbantartási költség”, és egyben arra buzdított másokat is, hogy próbálják ki, ha van rá lehetőségük.

„Én csak 100 fontot kérek egy hónapra, de a környéken más emberek ennél jóval többet elkérnek olyan helyekért, amelyek még csak nem is zárt parkolóban vannak” – mondta. „A megélhetési költségek válsága egyre nagyobb probléma Londonban, és ez a kis plusz pénz nagyon sokat tud számítani rengeteg embernek. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van valamid, amit bérbe adhatsz, akkor mindenképp azt javaslom, hogy próbáld ki.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után