Egy több emeletes épület dőlt össze Holborn-nál hétfő délután, teljesen váratlanul, melynek során szerencsére csak egy ember sérült meg.

osszeomlott Holborn

Hétfő délután negyed öt környékén dőlt össze egy épület egyik része a Portugal Street-nél. A baleset során egy ember sérült meg. Az 56 éves férfit azonnal kórházba szállították, fej és csípő sérülésekkel.

Az épülettömbön bontási munkálatok folytak, amikor egyszer csak váratlanul összedőlt, derült ki a londoni tűzoltóság jelentéséből. Nagyjából 200 embert kellett evakuálni az építkezés területéről, valamint a környező épületekből. Több, mint 30 tűzoltót vezényeltek a helyszínre a probléma elhárítására. Az épület az ötödik emelettől a másodikig csuklott össze.

_82446323_82446322

Az egyik szemtanú, Murat Akkulak elmondása szerint az épületet éppen emeletenként bontották le, amikor valami hiba folytán a tervezettnél jóval gyorsabban vált a földdel egyenlővé.

„Hatalmas porfelhő volt, de lehetett látni, hogy egy markoló van a törmelék alatt, és egy pár munkás valakit kétségbeesve próbál kimenteni a járműből.” – mesélte az egyik szemtanú.

CollapseRodman

Két munkásnak óriási szerencséje volt, ugyanis az épület tetején voltak, amikor az összedőlt közvetlenül mellettük, de ők azon a részén álltak, ami állva maradt. Sokan egyből terrortámadástól tartottak, de hamar kiderült, hogy „csak” valami malőr vagy számolási hiba folytán az épület egyszerűen összeomlott.

_82445148_82445147

Az egyik környéken parkoló taxis a következőképpen írta le a történteket: „Először olyan hangja volt, mint egy repülőnek, aztán tovább robajlott, majd olyan hangja lett, mint egy vonatnak, végül óriási porfelhő árasztotta el az utcát.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-32378719