Összecsaptak a tüntetők a rohamrendőrökkel London utcáin 1

A tüntetők összecsaptak a helyszínre kirendelt rohamrendőrökkel Dél-Londonban az „eritreai közösségben uralkodó feszültségekkel” kapcsolatos demonstráció közepette – közölte a Scotland Yard.

Összecsaptak a tüntetők a rohamrendőrökkel London utcáin 3

A közösségi médiában terjedő, a camberwelli incidensről készült felvételeken az látható, hogy a tüntetők botokkal hadonászva támadnak rá a Met Police rendőreire, leállítva és megbénítva a forgalmat a környező utcákon.

Összesen nyolc embert tartóztattak le olyan bűncselekmények elkövetése miatt, mint erőszakos rendbontás, károkozás, veszélyes támadó fegyver birtoklása és egy hivatalos személy elleni erőszak. Négy rendőr is megsérült az incidens során, egyiküket kórházba is szállították, de szerencsére azóta már hazaengedték.

Összecsaptak a tüntetők a rohamrendőrökkel London utcáin 4

Órákkal később még mindig jelentős rendőri jelenlét volt tapasztalható a Camberwell Road-i helyszínen, ahol egy demonstráció során körülbelül 50 ember gyűlt össze egy privát helyszín előtt. Ezt követően fajultak el a dolgok és torkollt a tüntetés erőszakos cselekedetek egész sorába.

Az eset az elmondások alapján a The Lighthouse Theatre közelében történt, és a közelben található eritreai nagykövetségen két csoport közötti vita következtében ragadtak fegyvert a tüntetők közül többen. A Scotland Yard elmondása szerint ennek láttán hívtak erősítést.

Összecsaptak a tüntetők a rohamrendőrökkel London utcáin 5

Ma reggel 7 óráig oszlatási rend volt érvényben a területen, amely feljogosítja a rendőrséget, hogy eltávolítson bárhány nem kívánatos személyt a területről.

John Lubbock, aki jelen volt a helyszínen, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak, azt mondta az újságíróknak: „Pont arra jártam, és annyit láttam, hogy összecsap két csoport a The Lighthouse Theatre épületénél a Camberwell road-on.”

A férfi elmondta továbbá, hogy az általa említett személyek, akikkel beszélt is, azt állították, hogy a tüntetés egy, az eritreai nagykövetségen lefolytatott találkozónak és az ott kialakult vitának a következménye volt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után