Óriáskígyót videóztak le London egyik utcáján, amint épp egy galambot fal fel 1

Levideóztak egy trópusi kígyót, amint egy galambot eszik London egyik forgalmas utcáján. A kígyót Szombat délelőtt fedezték fel az arra járó járókelők, Leytonstone területén, a High Roadon.

Óriáskígyót videóztak le London egyik utcáján, amint épp egy galambot fal fel 3

Dave Fawbert vette észre az állatot, ami egy boa volt, ami az óriáskígyók családjába tartozik, és emellett minden valószínűség szerint egyben egy gazdájától megszökött háziállat is.

A szemtanúk elbeszélései alapján az állat nem maga vadászta le a galambot, amit a képeken éppen olyan lelkesen próbál elfogyasztani, hanem valaki talált egy halott galambot, amit felvett és odaadott neki.

Mr. Fawbert azt mondta a kígyó nem lacafacázott, hamar nekiesett a madár tetemének, és ahogyan az a képeken is látszik, teljesen köré csavarta magát és a galamb fejét már be is kapta, amikor a videó és a képek készültek.

Óriáskígyót videóztak le London egyik utcáján, amint épp egy galambot fal fel 4

A boák egyébként egyedei változatos megjelenésűek, az alfajok között nagyok a különbségek. Közepes termetű kígyó, felnőtt egyedei átlagosan 0,9-4 méteresek. A fákon és a talajfelszínen egyaránt ügyesen mozog, kiválóan úszik, de csak ritkán megy be a vízbe. Fák üregében, sziklák hasadékában, gyökerek között búvik meg, ahol több egyed is tartózkodik egyidejűleg, négyes-ötös csoportokat alkotva. Napközben csak alkalmanként jön elő napfürdőzni. A kifejlett példányok este aktívak. Kisebb és közepes nagyságú emlősökkel, madarakkal, gyíkokkal, sőt, kisebb kajmánokkal is táplálkoznak, zsákmányszerzés céljából a fákra is felkúsznak.

Az internetes közösségi oldalakon nagyon gyorsan terjednek a képek a jelenetről, ami valahol érthető is, hisz nem egy mindennapos látvány, főleg nem a brit főváros betondzsungelének kellős közepén.

„Mindig is szerettem volna egy ilyen jelenetet élőben megtekinteni, de azt hittem majd valami safarin fogok ilyet látni a világ másik végén. Nos erre egészen idáig nem került sor, erre tessék! Úgy tűnik mázlim volt.” – mesélte az egyik szemtanú.

Óriáskígyót videóztak le London egyik utcáján, amint épp egy galambot fal fel 5

Többen is felsikítottak az után sétálgató emberek közül, főleg azok, akik későn vették észre az állatot. Ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis hamar igen nagy embertömeg gyűlt a lakmározó óriáskígyó köré.

„Nagyon király volt. Soha nem láttam még ilyet. Nem féltem mert a kígyó szinte tudomást sem vett a köré gyűlt tömegről, annyira koncentrált a reggelijére. Meg egyébként is teljesen rá volt tekeredve. Aztán jött ez a srác, csak úgy simán megfogta a farkánál fogva, és belerakta egy kartondobozba.” – mesélte egy másik járókelő, aki videót s csinált a jelenetről.

Az RSCPA szerencsére azóta már sikeresen befogta az állatot és egy a hüllők számára létesített centrumba szállították. Jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy van-e az állatnak gazdája, ha igen, akkor ki az, és egyáltalán hogy került egy ilyen hüllő a nyílt utcára.    Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás    Forrás

Megosztás