Óriási zuhanórepülésben a Bitcoin és az egész kriptopiac 1

A Bitcoin (BTC) több mint 10 százalékot zuhant a hét elején, és 2020 decembere óta először esett 25 000 dollár alá. Ez a legújabb a kriptovaluták árzuhanásának sorozatában, és ezzel az értéke több mint 60 százalékot esett az elmúlt hét hónap során.

Óriási zuhanórepülésben a Bitcoin és az egész kriptopiac 3

A teljes kriptopiacon is jelentős zuhanás volt tapasztalható, több mint 400 milliárd dollárt (329 milliárd GBP) vesztett az értékéből az elmúlt héten, így 1 billió dollár alá került. Számos vezető kriptovaluta, köztük az Ethereum (ETH), a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Dogecoin (DOGE) is még a bitcoinnál is nagyobb veszteséget szenvedtek el, mindössze 24 óra alatt átlagosan 15-25 százalékot zuhantak.

A CoinMarketCap top 100-as rangsorában egyetlen kriptovaluta sem ért el emelkedést az elmúlt nap során, így ez az egyik legnagyobb összeomlás a közelmúltban. A piac összeomlása párhuzamosan zajlott a technológiai részvények hasonló kapitulációjával az elmúlt napokban, ami miatt az elemzők azt feltételezik, hogy a kettő nagyon hasonlóan reagál a külső piaci tényezőkre.

„A kriptovaluták mozgása a múltban nem követte ennyire a részvények mozgását, az utóbbi időben azonban a kettő közötti kapcsolat egyre szorosabbá vált.” – írta Simon Peters, az eToro online kereskedési platform elemzője hétfőn.

„Megjelent az eddigi legvilágosabb arra utaló jel, hogy az olyan kriptoeszközök, mint a bitcoin és az ether, egyformán mozognak a részvényekkel, mivel az infláció keltette aggodalmak a részvényeket és a kriptovaluták zuhanást indították el. Ennek okai sokfélék, de nagyrészt a nagybefektetőkön múlik, akik hasonló módon kalibrálják kockázati tőkealapjukat.”

Eközben a Celsius nemrég azt mondta az ügyfeleknek, hogy átmenetileg nem tudják a pénzüket kivenni a platformról.

“A szélsőséges piaci körülmények miatt ma bejelentjük, hogy a Celsius szüneteltet minden pénzfelvételt és számlák közötti átutalást” – írta hétfő reggeli blogbejegyzésében a társaság, amelynek értéke tavaly egy finanszírozási kör során 3,25 milliárd dollár volt.

“Az egész közösségünk érdekében megtesszük a szükséges lépéseket a likviditás és a működés stabilizálására, miközben lépéseket teszünk az eszközök megőrzése és védelme érdekében is.”

A bejelentés mindössze egy hónappal a Terraform Labs Luna és UST összeomlása után történt, amely több mint 40 milliárd dollárt tüntetett el a befektetők számláiról.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után