Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 1

Itt van Minden, amit a texasi iskolai tömeggyilkosságról eddig tudunk. A tizennyolc éves Uvaldei középiskolás diák a hírek szerint először lelőtte a nagymamáját, mielőtt a Robb Általános Iskolába hajtott volna.

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 3

A 18 éves Salvador Ramosként nevezték meg a fegyverest, aki kedden legalább 19 gyereket és két felnőttet megölt a texas állambeli Uvalde megyei Robb Általános Iskolában. Greg Abbott kormányzó szerint Ramos tette „borzasztó és érthetetlen”, a lövöldözést pedig egyedül, tettestárs nélkül hajtotta végre, mielőtt a rendfenntartók agyonlőtték.

Ramos az Uvalde High School diákja volt, aki a San Antoniotól 80 mérföldre nyugatra fekvő kisvárosban élt. Ramos a közösségi média felületein utalt már korábban arra, hogy támadás várható – mondta újságíróknak Roland Gutierrez szenátor. Azt írta egyik üzenetében ugyanis, hogy: a gyerekek vigyázzanak.

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 4

Mielőtt a Robb Általános Iskolába hajtott kedden délelőtt, lelőtte a nagymamáját is, – mondta Abbott egy kedd délutáni sajtótájékoztatón. Az idős hölgy kritikus állapotban van – mondta a Texasi Közbiztonsági Minisztériumtól Erick Estrada őrnagy a CNN-nek.

Ramos az értesülések szerint az iskola bejárata előtt hagyta az autóját, és egy pisztollyal és valószínűleg egy puskával lépett be az iskola területére. A rendőrség szerint a gyilkos golyóálló mellényt is viselt. “A gyanúsított amint belépett az iskolába, lőni kezdett gyerekekre, tanárokra, bárkire, aki az útjába állt” – mondta Christopher Olivarez, a texasi közbiztonsági minisztérium munkatársa.

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 5

Ramos lövöldözésbe keveredett két helyi zsaruval is, és mindkettőt meglőtte, majd berohant az iskolába AR-15 típusú fegyverével. Teljesen fekete ruhát és páncélt viselt. Ezután helyi idő szerint 11:30-kor megkezdte véres ámokfutását, amikor tüzet nyitott a gyerekekre egy teli osztályteremben.

Több tucat másik gyereket is lemészárolhatott volna, de szerencsére egy véletlenül a közelben dolgozó határőr megállította. Egyedül rohant be az iskolába, és agyonlőtte Ramost, miközben a tinédzser egy barikád mögé bújt. A férfi szintén megsérült a tűzpárbajban, de a saját lábán hagyta el az épületet.

Egy Instagram-fiókon- amelyet a hírügynökségek Ramoshoz tartozóként azonosítottak – egy félautomatának tűnő fegyverrel pózolt. Egy korábbi osztálytársa elmondta, hogy Ramos napokkal a támadás előtt sms-ben küldött neki fényképeket egy lőfegyverről és egy lőszerrel teli táskáról: „Üzent nekem néha-néha, és négy nappal ezelőtt küldött nekem egy képet az általa használt AR-ról… és egy hátizsákot, amely tele van 5,56-os lövedékkel, kábé hét tárral” – mondta az egykori osztálytárs.

„Én azt kérdeztem: „Haver, minek az neked?”, ő pedig azt mondta: „Ne aggódj emiatt”. Utána is írt még: „Most nagyon másképp nézek ki. Nem ismernél fel.”

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 6

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 7

Ramos nappali műszakban dolgozott a helyi Wendy’s étteremben. „Csendes típusnak jellemezték, aki nem sokat beszélt. Nem igazán szocializálódott a többi alkalmazottal” – mondta Adrian Mendes, az éjszakai műszak menedzsere.

Abbott nyilatkozatában kijelentette, hogy a texasiak együtt  gyászolják ennek az értelmetlen bűncselekménynek az áldozatait Uvalde közösségével. A 19 diák és két felnőtt halálával végződő lövöldözés a legsúlyosabb iskolai támadás  a 2012-es Sandy Hook Általános Iskola elleni óta, amely 20 diák és hat tanár életét követelte.

Iskolai tömeggyilkosság: legalább 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon egy fiatal srác egy Uvaldei iskolában 8

Joe Biden, amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy a lövöldözést követően itt az ideje „a fájdalmat tettekre váltani”, és megváltoztatni a fegyvertartással kapcsolatos törvényeket. – „Miért vagyunk hajlandóak együtt élni ezekkel a vérengzésekkel?” – mondta a Fehér Házban. „Hol az isten szerelmében van a gerincünk, hogy legyen bátorságunk foglalkozni ezzel és kiállni a fegyverlobbikkal szemben?”

A határőrség ügynökei részt vettek a lövöldözésben, bár a tisztviselők megerősítették, hogy Ramos amerikai állampolgár.

A Bexar megyei seriff hivatal és a San Antonio-i rendőrség közölte, hogy forrásokat küldenek a rendőrség munkájának támogatására. Az alkohol-, dohány-, lőfegyver- és robbanóanyag-ügyi hivatal houstoni irodája, valamint az állam Közbiztonsági Minisztériuma és a Texas Rangers is segít a nyomozásban.

A dél-texasi vér- és szövetközpont véradásra szólította fel a helyi lakosokat, mivel a környék kórházai már a lövöldözés előtt vérhiánnyal küzdöttek.

Az Uvalde Memorial Hospital eredeti tájékoztatása szerint 13 diákot és egy felnőttet hoztak oda az iskolából busszal és mentőautóval. A tanulók közül kettőt a kiérkezéskor halottnak nyilvánítottak. A halálos áldozatok száma azonban folyamatosan emelkedett, és a tisztviselők ezt kedd estére 14-ről 19 diákra és két felnőtt áldozatra módosították.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után