Óriási kokain szállítmányt fogtak el Angliában, banánok közé rejtve 1

Elképesztő mennyiségű, közel négy tonna kokaint találtak banános dobozokban elrejtve Southamptonban, a híres angliai kikötővárosban. A belügyminisztérium elmondása szerint az elmúlt hét évben ez a legnagyobb, az Egyesült Királyságban lefülelt drogszállítmány.

Óriási kokain szállítmányt fogtak el Angliában, banánok közé rejtve 3

A konténerek a közelmúltban érkeztek a város dokkjába Kolumbiából és a Border Force, és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) célzott ellenőrzést hajtott végre rajtuk. A több mint 3,7 tonna kokain-hidroklorid, amelyet crack kokain előállításához használnak, egy 20 raklapnyi banánt tartalmazó konténerben volt elrejtve.

A fehér port tartalmazó tasakokat – amelyek piaci értéke a becslések szerint körülbelül 300 millió font lehet – 2022. március 17-én találták meg.

Priti Patel belügyminiszter a következőket nyilatkozta a szállítmány elfogását követően: „2015 óta ez a legnagyobb kokainlefoglalás az Egyesült Királyságban. Szolgáljon ez figyelmeztetésül mindazoknak, akik illegálisan kábítószereket próbálnak becsempészni az országba, hogy azon meggazdagodjanak, hogy el fogjuk őket kapni a szállítmányaikat pedig lefoglalni. Szervezett bűnözés elleni stratégiánk egyik fő célja az ellátási lánc megszakítása és az ezekkel a kábítószerekkel kereskedő bűnözők könyörtelen levadászása, és így a kábítószerpiacot alacsonyabb jövedelmű, és még magasabb kockázatú vállalkozássá tenni.”

Óriási kokain szállítmányt fogtak el Angliában, banánok közé rejtve 4

“A rendőrség és a határőrség 100%-os támogatásomat élvezi, hogy minden rendelkezésre álló hatalmukat és jogkörüket felhasználva megakadályozzák, hogy a kábítószerek eljussanak a végfelhasználókhoz, és életeket tegyenek tönkre.”

Tim Kingsberry, a Border Force regionális igazgatója hozzátette: „Ez az egyik legnagyobb kokainszállítmány az Egyesült Királyságban amit az utóbbi évek során sikerült elcsípnünk, és ha nem állítjuk meg, akkor olyan utcai bűnbandák kezébe került volna, akikhez már így is rengeteg erőszakos bűncselekmény elkövetése kapcsolható. Ez a lefoglalás egyértelmű üzenetet küld mindenkinek, aki azt fontolgatja, hogy megpróbál illegális kábítószert becsempészni az országba, hogy mi meg fogjuk találni. A lefoglalásban részt vevő kollégák büszkék lehetnek a kiemelkedő erőfeszítésükre abban, hogy megakadályozzák, hogy ez a kábítószer-szállítmány eljusson közösségeinkbe, és életeket tegyen tönkre.”

Az NCA „monumentálisnak” minősítette ezt a mostani lefoglalást, és azt mondta, hogy a szervezett bűnözői csoportok hatalmas nyereségektől estek el ennek köszönhetően. „Kétségtelen, hogy ennek a kokainnak egy részét az Egyesült Királyság utcáin értékesítették volna, ezzel táplálva a bűnözést és a nyomort közösségeinkben, ami így szerencsére most meghiúsult.” – mondta Peter Stevens, a szervezet regionális vizsgálati vezetője.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után