Boris Johnson oroszul szólt az orosz néphez: a brit miniszterelnök legfrissebb üzenete a háború kapcsán 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök a saját nyelvükön szólt az orosz néphez, és arra kérte őket, hogy utasítsák el Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját. A miniszterelnök egy videóüzenetben arra buzdította az oroszokat, hogy használjanak VPN-eket, hogy megkerüljék a Kreml propagandagépezetét, és tekintsék meg felvételekről , hogy mi is folyik valójában Ukrajnában.

Boris Johnson oroszul szólt az orosz néphez: a brit miniszterelnök legfrissebb üzenete a háború kapcsán 3

Johnson szerint az orosz erők által elkövetett „atrocitások” – köztük az ártatlan civilek megerőszakolása és lemészárlása – annyira megdöbbentőek, hogy Putyin szándékosan el akarja rejteni az igazságot népe elől.

„Az elnökötök tudja, hogy ha látnátok, hogy mi történik, akkor nem támogatnátok a háborúját. Tudja, hogy ezek a bűncselekmények minden orosz anya bizalmát elárulják, aki büszkén int búcsút fiának, amikor belép a hadseregbe. És tudja azt is, hogy ezek a bűnök magának Oroszországnak a becsületén is foltot ejtenek. Egy foltot, amely minden nap egyre nagyobb és kitörölhetetlenebb lesz, ameddig ez a háború folytatódik.” – mondta Johnson a beszédében.

Majd oroszul megszólalva Mr. Johnson hozzátette: „Elnökötöket háborús bűnök elkövetésével vádolják. De nem hiszem, hogy a ti nevetekben cselekszik.”

A brit miniszterelnök beavatkozása Volodimir Zelenszkij elnöknek az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsához intézett drámai beszéde után történt, ahol a második világháború óta a „legszörnyűbb háborús bűnökkel” vádolta meg az oroszokat. Az ukrán vezető a II. világháborúban szövetségesek győzelme után a nürnbergi perhez hasonló különleges bíróság felállítását szorgalmazta.

Moszkva válaszul azt állította, hogy a Bucha városában orosz katonák által meggyilkolt civilekről készült képek „álhírek”, és maguk az ukránok rendezték meg őket. Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azonban megerősítette, hogy a március 21-i műholdfelvételek elemzése – amikor a város még orosz megszállás alatt volt – legalább nyolc holttestet mutatott az utcákon.

Zelenszkij háborús bűnökkel foglalkozó bíróság felállítását célzó ötletét támogatta Gordon Brown volt miniszterelnök, aki szerint Putyin elnököt agresszió bűntettével vádolhatják. „Úgy gondolom, hogy nagyon gyorsan vádat emelhetnek ellene, mert a bizonyítékok világosak arról, hogy inváziót tervezett, készített elő és hajt végre jelenleg.” – mondta a Newsnightnak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után